Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festa de la Ciència

  • Museus i institucions
Festa de la Ciència
Festa de la Ciència
Publicitat

Time Out diu

El cap de setmana del 28 i 29 de maig, activitats divulgatives de ciència i tecnologia per a tots els públics

Un any més se celebra la 15a edició de la Festa de la Ciència, que vol afavorir el diàleg imprescindible entre ciència i societat oferint propostes obertes a tota la ciutadania.  'edició d'enguany se situarà a la Rambla del Raval i a la Plaça Vázquez Montalbán, durant el cap de setmana del 28 i 29 de maig, però a partir d’ara cada any viatjarà a un barri diferent de la ciutat, per tal de descentralitzar la Festa. 

Aquest any, l'esdeveniment de divulgació científica i tecnològica comptarà amb gairebé 200 activitats dutes a terme per més de 150 centres de recerca, universitats, associacions, equipaments, professionals de la divulgació i altres entitats.

La Festa comprèn diversos temes vinculats a la ciència. Entre ells, es commemoraran
quatre efemèrides: l’any internacional del vidre, l’any internacional de les ciències
bàsiques per al desenvolupament sostenible, el decenni de les ciències oceàniques per al desenvolupament sostenible (2021-2030) i l’any internacional de la pesca i l’aqüicultura artesanals.

Gràcies a la Festa de la Ciència s'obriran les portes de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, així com la Casa de Convalescència de Sant Pau, seu històrica i actual de l’Institut d’Estudis Catalans.

Les activitats

A l'edició d'enguany es barregen les activitats més clàssiques de la Festa de la Ciència amb noves propostes, com ara el Bingo Científic on es posaran a prova els coneixements de les persones assistents a la jornada o bé l’espectacle de dansa “Elektrical body, la mediació”, una creació coreogràfica inspirada en l’electromagnetisme.

Les activitats que ja són un clàssic d'aquest esdeveniment són els reptes matemàtics que proposa el Museu de Matemàtiques de Catalunya, els espies criptogràfics de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona, l’espai per als amants de l’astronomia amb membres de l’Associació Aster o l’Espai de Lectura, amb contes i llibres de lectura per a totes les edats.

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà