Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu Marítim
Foto: Museu MarítimMuseu Marítim

Embarqueu-vos en l'art de fer vaixells al Museu Marítim de Barcelona

L'exposició 'Mestres d'aixa de butxaca' recull la tradicional construcció de vaixells de joguina que s’ha transmès de generació en generació. Avis i nets, us encantarà!

Time Out en col·laboració amb Museu Marítim de Barcelona
Publicitat

Vosaltres sou dels que quan éreu petits us creàveu les vostres pròpies joguines i us motivava poder personalitzar-les com cap altra que haguéssiu vist a qualsevol aparador? Feu les mateixes preguntes als vostres avis i àvies i de ben segur que respondran a tot que sí!
I és que la tradició de fer joguines a casa, com els vaixells de fusta, ve de molt enrere i és important conservar-la i il·luminar-la perquè grans i petits en coneguin totes les seves curiositats i històries. És per això que el Museu Marítim de Barcelona presenta 'Mestres d'aixa de butxaca': una exposició organitzada conjuntament amb el Museu Marítim de Mallorca que recopila vaixells de joguina i fa valdre aquesta tradició que ha viatjat de generació en generació.
Es tracta d'una mostra enriquidora que de ben segur sorprendrà els més petits i omplirà de records els més grans. Podreu entrar en contacte amb aquesta tradició, com ha evolucionat al llarg dels anys i com ha canviat la manera en què juguem. I és que, per irreal que us sembli, abans es jugava al carrer! I les joguines que ens dibuixaven somriures eren artesanes, elaborades amb detallisme i precisió per la família, ja que només una part de la societat es podia permetre comprar-ne a les botigues.
Visiteu el Museu Marítim de Barcelona i descobriu més sobre aquest patrimoni lúdic! A continuació us expliquem què hi trobareu i quines activitats us tenen preparades perquè recupereu aquesta tradició i elaboreu el vostre propi vaixell aquestes festes...

Joguines històriques
Foto: Museu Marítim

Joguines històriques

En l'exposició trobareu una vintena de vaixells de joguina elaborats de manera tradicional, com marca la història d'aquest art tan únic.
Observeu-los bé! Perquè a través d'ells, a més de descobrir les diverses tipologies de vaixells de joguina (amb closques, amb suro, amb pala de sípia, amb escorça, amb fusta...), també aprendreu sobre el valor d'aquesta tradició, del valor de fer-se les mateixes joguines i com aquest costum s'ha anat transmetent durant segles i, a la vegada, com ha anat desapareixent en els últims anys.
I si la recuperem? A l'exposició també trobareu instruccions per fer el vostre propi vaixell de joguina. Creeu i jugueu!

Feu el vostre propi vaixell
Foto: Museu Marítim

Feu el vostre propi vaixell

Segur que després de veure els vaixells de l'exposició us entren ganes de tenir el vostre propi. Doncs a què espereu?
Tots els divendres, del 24 de desembre al 31 de gener 2021, el Museu us proposarà un repte en el seu compte d'Instagram perquè poseu a prova la vostra habilitat i creativitat i feu el vostre propi vaixell de joguina.
Animeu-vos també a compartir una imatge o vídeo de la vostra creació a Instagram o a Twitter amb l'etiqueta 
#VaixellsDeButxaca
I si esteu d'allò més orgullosos amb el vostre resultat, podeu exposar el vostre vaixell al mateix museu... Seguiu llegint i us ho expliquem!

Publicitat
Ompliu les vitrines del museu!
Foto: Museu Marítim

Ompliu les vitrines del museu!

Atenció, oportunitat única!
Si us heu aventurat en l'art de la creació de vaixells de joguina i voleu anar un pas més enllà, el Museu us cedeix una part de l'exposició perquè hi mostreu el vostre vaixell de joguina. Els vostres familiars i amics no s'ho creuran quan els digueu que vosaltres també heu exposat al Museu!
Es tracta de l'activitat #VaixellsDebutxaca i només heu de seguir uns quants passos per seguir-la: enviar un mail a activitats@mmb.cat, enviar una imatge del vaixell i indicar la informació que trobareu en aquest enllaç. Fàcil i sorprenent!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat