Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right MUHBA Turó de la Rovira

MUHBA Turó de la Rovira

Museus i institucions Gratis
Turó de la Rovira
Turó de la Rovira

Time Out diu

El Turó de la Rovira, que permet una vista de 360º de la ciutat, constitueix un mirador de Barcelona que ha estat un veritable eco de la trajectòria de la plana de la ciutat. Antic assentament ibèric abandonat, l’impuls de la Barcelona moderna i contemporània va anar transformant el paisatge del turó, que es va convertir en terreny de conreu de garrofers, ametllers i vinya, i més tard en un espai poblat de cases d’estiueig i de casetes amb jardí, en algunes zones del qual també s’explotaven materials de construcció (pedrera de Can Baró) i posteriorment s’emplaçaven serveis de ciutat, com el dipòsit d’Aigües de Barcelona o les actuals antenes de telecomunicacions.

El Museu ha volgut posar en valor tots aquests pòsits històrics i patrimonials, d’una banda, mitjançant la instal·lació in situ de cinc plafons informatius que faciliten la visita autoguiada, l’edició de dues guies d’història urbana intitulades 'Defensa/BCN, 1936-1939' i 'Barraques/BCN', i la programació de visites guiades. De l’altra, impulsant una reflexió metodològica que ha permès una intervenció patrimonial basada en criteris arqueològics adaptats a la conservació d’estructures fràgils i modernes.

Publicat

Detalls

Adreça Marià Labèrnia, s/n
Barcelona
08032
Transport Bus: 119, V17
Preu Gratis
Contacte
Horaris Ds., dg. i festius de 10 a 14 h. Dc. de 17 a 20 h (prèvia reserva). Juliol i agost: dc. i ds. de 17 a 20 h. Dg. de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
També t'agradarà