Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

MUHBA Turó de la Rovira

  • Museus i institucions
  • preu 0 de 4
Turó de la Rovira
Turó de la Rovira
Publicitat

Time Out diu

El Turó de la Rovira, que permet una vista de 360º de la ciutat, constitueix un mirador de Barcelona que ha estat un veritable eco de la trajectòria de la plana de la ciutat. Antic assentament ibèric abandonat, l’impuls de la Barcelona moderna i contemporània va anar transformant el paisatge del turó, que es va convertir en terreny de conreu de garrofers, ametllers i vinya, i més tard en un espai poblat de cases d’estiueig i de casetes amb jardí, en algunes zones del qual també s’explotaven materials de construcció (pedrera de Can Baró) i posteriorment s’emplaçaven serveis de ciutat, com el dipòsit d’Aigües de Barcelona o les actuals antenes de telecomunicacions.

El Museu ha volgut posar en valor tots aquests pòsits històrics i patrimonials, d’una banda, mitjançant la instal·lació in situ de cinc plafons informatius que faciliten la visita autoguiada, l’edició de dues guies d’història urbana intitulades 'Defensa/BCN, 1936-1939' i 'Barraques/BCN', i la programació de visites guiades. De l’altra, impulsant una reflexió metodològica que ha permès una intervenció patrimonial basada en criteris arqueològics adaptats a la conservació d’estructures fràgils i modernes.

Detalls

Adreça
Marià Labèrnia, s/n
Barcelona
08032
Contacte
Veure Web
Transport
Bus: 119, V17
Preu
Gratis
Horaris
Ds., dg. i festius de 10 a 14 h. Dc. de 17 a 20 h (prèvia reserva). Juliol i agost: dc. i ds. de 17 a 20 h. Dg. de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà