Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona

Museus i institucions El Parc i la Llacuna del Poblenou
Plaça del DHUB
© Maria Dias DHUB, Glòries

Time Out diu

Instaŀlat a l’edifici del DHUB, conegut popularment com 'la Grapadora', el Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes –com ara vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies i cartells publicitaris– que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies.
La primera planta de l’edifici acull la mostra 'Del Món al Museu', una selecció d’objectes de disseny industrial i de producte que vol evidenciar quins són els motius que fan que una peça d’ús quotidià –el setrill antidegoteig de Marquina, el llum del Zeleste o la cadira BKF– s’exposi a un museu.
La segona planta acull 'Extraordinàries!', un recorregut per les arts decoratives, del segle III a mitjan segle XX a partir de peces singulars de joieria, ceràmica, vidre i altres disciplines. El tercer pis és el terreny del tèxtil. Sota el nom d’'El Cos Vestit' es presenta una exposició de tesi que s’estructura en funció de com els vestits han esculpit  les siluetes al llarg de la història, des de mitjan segle XVI fins al 2015.
Del tèxtil al paper, a l’última planta es presenta una mostra del disseny gràfic des dels anys 40 fins als 80; cartells, envasos i llibres que reflecteixen el pas de l’artista comercial al dissenyador gràfic.
A banda d'aquestes quatre sales d'exposicions permanents, que es renoven cada cinc anys, el museu incorpora un espai d’exposicions temporals, un centre de documentació –obert al públic– i l’arxiu  dedicat a la reserva i la conservació de les coŀleccions

Per Maria Junyent

Publicat

Detalls

Adreça Edifici Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38
Barcelona
08018
Transport Glòries (M: L1)
Preu Exposicions permanents: 6 € (4 € reduïda)
Contacte
Horaris De dt. a dg., de 10 a 20 h

Què hi ha ara mateix

Tria una data

a

Si us plau, tria dues dates vàlides

La primera data no pot ser posterior a la segona data

No s’han trobat activitats per a les dates seleccionades

  • Art públic Fins al diumenge 13 març 2022
  • Art i disseny divendres 3 desembre 2021 - dissabte 31 desembre 2022
També t'agradarà