Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu del Disseny de Barcelona

  • Museus i institucions
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou
Plaça del DHUB
© Maria DiasDHUB, Glòries
Publicitat

Time Out diu

Instaŀlat a l’edifici del DHUB, conegut popularment com 'la Grapadora', el Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes –com ara vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies i cartells publicitaris– que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies.
La primera planta de l’edifici acull la mostra 'Del Món al Museu', una selecció d’objectes de disseny industrial i de producte que vol evidenciar quins són els motius que fan que una peça d’ús quotidià –el setrill antidegoteig de Marquina, el llum del Zeleste o la cadira BKF– s’exposi a un museu.
La segona planta acull 'Extraordinàries!', un recorregut per les arts decoratives, del segle III a mitjan segle XX a partir de peces singulars de joieria, ceràmica, vidre i altres disciplines. El tercer pis és el terreny del tèxtil. Sota el nom d’'El Cos Vestit' es presenta una exposició de tesi que s’estructura en funció de com els vestits han esculpit  les siluetes al llarg de la història, des de mitjan segle XVI fins al 2015.
Del tèxtil al paper, a l’última planta es presenta una mostra del disseny gràfic des dels anys 40 fins als 80; cartells, envasos i llibres que reflecteixen el pas de l’artista comercial al dissenyador gràfic.
A banda d'aquestes quatre sales d'exposicions permanents, que es renoven cada cinc anys, el museu incorpora un espai d’exposicions temporals, un centre de documentació –obert al públic– i l’arxiu  dedicat a la reserva i la conservació de les coŀleccions

Escrit per Maria Junyent

Detalls

Adreça
Edifici Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38
Barcelona
08018
Transport
Glòries (M: L1)
Preu
Exposicions permanents: 6 € (4 € reduïda)
Horaris
De dt. a dg., de 10 a 20 h

Què hi ha ara mateix

La transgressió feta ceràmica

Del 9 de juny al 28 d'agost podreu gaudir de la mostra temporal 'La transgressió feta ceràmica' centrada en la ceràmica contemporània al museu del Disseny. La col·lecció de ceràmica contemporània del museu compta amb més d'un miler de peces i dues-centes trenta autories diferents. Hi ha noves incorporacions d'autors que fan ceràmica actualment com Madola, María Oriza i Xavier Toubes. La mostra posa en relleu la representació de la creació actual d’aquesta disciplina on les transgressions matèriques, tècniques i conceptuals es fan evidents. A més, també hi haurà la taula rodona 'Transgressions', on es posarà èmfasi amb l'increment  del protagonisme que el material ceràmic. La taula tindrà lloc el 15 de juny a les 18.30h al Museu del Disseny, i comptarà amb la participació de l'artista i professora a la Facultat de Belles Arts de la UB, a l’Escola Massana i al Màster en Cerámica: Arte y Función, a la Universidad del País Vasco-EHU, Matilde Grau; l'artista, Roger Coll; l'artista ceramista, Rosa Cortiella; i l'artista ceramista, codirectora i professora de l'escola de ceràmica Ixió, Mia Llauder. Amb la moderació de l'artista i president de l'ACC, Jordi Marcet. L'exposició i la taula rodona es troben dins de les activitats de la Barcelona Design Week.

Objectes comuns. Històries locals, debats globals

  • Art i disseny

Hi ha objectes quotidians que gràcies al seu disseny extraordinari han esdevingut icones que han marcat el nostre progrés. L’exposició ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’ posa de manifest l’impacte social, estètic i cultural d’aquestes creacions i reivindica el vincle entre Barcelona i el disseny amb algunes de les peces autòctones més emblemàtiques, com la motocicleta Impala o la cadira Butterfly. La mostra és la nova exposició permanent del Museu del Disseny i està dividida en tres espais. El primer fa un recorregut històric des dels anys 30 fins a l’actualitat amb les fites més importants del disseny a Barcelona, Catalunya i Espanya, on s’evidencia la relació entre aquesta disciplina i el context social. El segon espai proposa un diàleg entre els objectes i subratlla el seu potencial transformador. L’últim espai és l’únic temporal i s’estrena amb una selecció de les peces locals amb major repercussió internacional. Però l’exposició va més enllà dels murs del museu i gràcies a una aplicació es pot explorar alguns elements destacables del mobiliari urbà de la ciutat. A més, el museu farà jornades de portes obertes del 3 al 5 de desembre, i es podrà visitar l'exposició de forma totalment gratuïta!

Publicitat
També t'agradarà