Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Disseny Hub Barcelona

  • Museus i institucions
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou
Plaça del DHUB
© Maria DiasDHUB, Glòries
Publicitat

Time Out diu

Instaŀlat a l’edifici del DHUB, conegut popularment com 'la Grapadora', el Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes –com ara vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies i cartells publicitaris– que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies.
La primera planta de l’edifici acull la mostra 'Del Món al Museu', una selecció d’objectes de disseny industrial i de producte que vol evidenciar quins són els motius que fan que una peça d’ús quotidià –el setrill antidegoteig de Marquina, el llum del Zeleste o la cadira BKF– s’exposi a un museu.
La segona planta acull 'Extraordinàries!', un recorregut per les arts decoratives, del segle III a mitjan segle XX a partir de peces singulars de joieria, ceràmica, vidre i altres disciplines. El tercer pis és el terreny del tèxtil. Sota el nom d’'El cos vestit' es presenta una exposició de tesi que s’estructura en funció de com els vestits han esculpit les siluetes al llarg de la història, des de mitjan segle XVI fins al 2015.
Del tèxtil al paper, a l’última planta es presenta una mostra del disseny gràfic des dels anys 40 fins als 80; cartells, envasos i llibres que reflecteixen el pas de l’artista comercial al dissenyador gràfic.
A banda d'aquestes quatre sales d'exposicions permanents, que es renoven cada cinc anys, el museu incorpora un espai d’exposicions temporals, un centre de documentació –obert al públic– i l’arxiu dedicat a la reserva i la conservació de les col·leccions.

Escrit per Maria Junyent

Detalls

Adreça
Irena Sendler, 1 (cantonada carrer d'Àvila)
Barcelona
08018
Transport
Glòries (M: L1)
Preu
Exposicions permanents: 6 € (4 € reduïda)
Horaris
De dt. a dg., de 10 a 20 h

Què hi ha ara mateix

'Patterns and recognitions' al DHUb

“Paterns and recognitions" és una exposició d'art lumínic que reuneix tres projectes de l’estudi londinenc United Visual Artists (UVA), creat per l’artista Matt Clark. És un tríptic inspirat en la música de les esferes (Silent Symphony), la perspectiva renaixentista (Vanishing Point) i el pes de les dades en l’era de la informació (Present Shock). - Sylent Symphony. Inspirada en la creença dels filòsofs de l’antiga Grècia de que l’univers produïa un tipus de música inaudible, Silent Symphony fa un rastreig de les freqüències ressonants que es produeixen a escala còsmica i explora com es relacionen amb el nostre sentit de l'harmonia, a través de vuit escultures cinètiques personalitzades que projecten plans giratoris de llum i so per tota la sala. - Vanishing Point. Utilitza la perspectiva com a eina per remodelar i redefinir un espai, continuant amb les exploracions d’UVA en l’arquitectura programable i creant la il·lusió de la llum com a material físic. S’inspira en els dibuixos de perspectiva renaixentista de Leon Battista Alberti, Leonardo Da Vinci i Albrecht Dürer.  - Present Shock. Aquesta obra es confronta amb l'espectador amb una allau de rellotges estadístics que representen informació en temps real sobre el món. L’objectiu és posar en relleu com la velocitat i el volum de dades en l’era de la informació plantegen nous reptes a les limitacions del nostre aparell cognitiu.

FLIC Festival 2024

  • Festivals

El mes de març començarà amb molta lectura i literatura, perquè el festival FLIC per a canalla i gent jove celebra la seva 14a edició els dies 16 i 17 de març. El Disseny Hub de Barcelona s'omplirà, de nou, d'activitats per a nens i nenes a partir de 6 anys i xerrades sobre literatura i creació. I no és l'única notícia: en aquesta edició de 2024 el Premi FLIC serà atorgat per un jurat mixt format per tres joves lectors i tres experts en literatura infantil i juvenil. A més, dins de la seva edició familiar, el FLIC comptarà amb una programació molt completa dividida per edats, proporcionant així experiències per cada etapa i dinamitzada per mediadors que conduiran les activitats de cada espai. Quins tallers es poden fer al FLIC 2024? Pels petits dels 6 mesos a 5 anys, hi haurà quatre propostes de joc lliure, joc simbòlic amb llibres i l’espectacle de petit format, que té una vintena de peces orals cantades. Els nens d'entre 6 i 11 anys podran gaudir d'experiències literàries amb activitats com la il·lustració, creació, narració oral, lectura en veu alta, jocs i una biblioteca portàtil. Un espai per a +12 anys Com a novetat, els nens de més de 12 anys podran gaudir de diferents activitats a un espai sense adults ni germans que els supervisin. Això sí, aquest espai l'acompanyarà la il.lustradora i dissenyadora gràfica Belén Perera. Aquí podran dibuixar, escriure o pintar còmics i crear històries. Les entrades ja es poden comprar i van de 3,5 € a 9 € segons l'activitat i l'edat.

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà