Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu del Suro
Foto: Museu del SuroMuseu del Suro

Viviu un Nadal segur als museus catalans

A quina comarca aneu a visitar la família aquestes festes? Sigui quina sigui, allà us esperen activitats d'allò més divertides, equipaments museístics i cultura segura i saludable!

Time Out en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya
Publicitat

Ja és Nadal i un lloc ideal per celebrar-lo enguany seran els museus d'arreu del territori. Al llarg de tot l'any els equipaments museístics de Catalunya han demostrat ser un espai segur i saludable, adaptat a les necessitats de cada moment. És per això que aquestes festes us tenen preparades activitats divertides, aventureres i per a tota la família en els seus racons carregats de cultura. Des de les xarxes de museus de Catalunya, el Departament de Cultura ha organitzat diverses accions per gaudir del patrimoni museístic català entre els dies que queden de desembre, tot gener i els primers dies de febrer. On passareu aquest Nadal i quins museus us queden més a prop?
Hi trobareu activitats per trobar un extraterrestre perdut entre els museus de Girona, un joc de pistes intrigant entre els museus de Tarragona i les Terres de l'Ebre o un concurs perquè expliqueu quina és aquella cultura que us ha marcat aquest 2020 als museus de Lleida i Aran.
Els museus són espais segurs i saludables que són ideals per gaudir en família, individualment i en grup... aprofiteu els dies de festa i les vostres petites escapades nadalenques per nodrir-vos de la seva cultura i de les activitats i concursos que us tenen preparats. Us els expliquem!

Trobeu l'extraterrestre amagat de Girona!
Foto. Museu d'Història dels Jueus

Trobeu l'extraterrestre amagat de Girona!

Houston, tenim un problema! L'eixerit extraterrestre de Girona s'ha perdut entre els 26 museus de la comarca i necessiten la vostra ajuda per trobar-lo.
Com ho podeu fer? Doncs visitant fins al 7 de gener els seus museus, explorant cada racó de les seves instal·lacions per trobar-hi el seu rastre i, si el trobeu, anuncieu-ho al personal de recepció! Us emportareu un regal de recompensa pels vostres esforços i la vostra participació en la campanya Nadal al Museu. Ja fa 6 edicions que funciona i any rere any enamora els més petits amb les seves aventures. Sumeu-vos-hi!

Recordeu la cultura de l'any a les Terres de Lleida i Aran
Foto: Museu Hidroelèctric de Capdella

Recordeu la cultura de l'any a les Terres de Lleida i Aran

Per vosaltres, quin paper ha tingut la cultura en aquest any tan diferent? Als museus de les Terres de Lleida i Aran volen celebrar que, tot i tot, ens acomiadem del 2020 amb la cultura com acompanyant, és per aixì que de cara al 2021 sortegen més cultura!
Per posar sobre la taula la importància que la cultura té en les nostres vides us conviden a compartir què ha significat per a vosaltres durant aquest any. I com? Donc ben fàcil!
Només heu de compartir una foto o vídeo del vostre descobriment cultural, activitat o experiència que més us ha agradat aquest any. Expliqueu què ha representat per a vosaltres o amb qui heu tingut el plaer de gaudir-la. I, sobretot, no us oblideu d'afegir-hi el hashtag #LaCulturaSempreHiÉs. Entre els premis que podreu guanyar trobareu un lot de llibres o una samarreta de Dinosaures del Pirineu. Però això no és tot! També hi trobareu experiències als museus i establiments culturals de la comarca de Lleida: una visita guiada combinada a la Catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell i l'església d'Estamariu, a més d'un vermut per a dues persones; un taller de recerca d'or al riu Segre (Balaguer) per a quatre persones; una visita guiada al Museu D. i C. de Solsona amb un esmorzar amb productes de proximitat del Solsonès per a quatre persones... i molt més!

Publicitat
Trobeu els invisibles al joc de pistes de Tarragona i Terres de l'Ebre!
Foto: Museu de la Vida Rural

Trobeu els invisibles al joc de pistes de Tarragona i Terres de l'Ebre!

Pistes, pistes i més pistes... Aquest Nadal, els museus de Tarragona i les Terres de l'Ebre us conviden a demostrar el Sherlock Holmes que teniu a dins amb un joc de vistes de la seva campanya 'Invisibles', hi ha premi per a tots els participants!
I és que els 13 museus de la demarcació aposten per la reflexió a través del joc i fins al 2 de febrer us porten un joc dirigit al públic familiar que serà tot un repte. De què tracta?
Us conviden a trobar aquelles peces que habitualment són invisibles en els museus perquè es tracten de grups que encara avui no tenen presència ni en el passat, ni en el present dins la nostra societat. Dones, artistes anònims, col·lectius minoritaris... Feu visibles els invisibles!
Per participar podreu fer-ho a través d'Instagram o recollint l'àlbum de cromos que els museus facilitaran a l'entrada. Rebreu un premi si identifiqueu un mínim de tres peces invisibles de diferents museus i les publiqueu etiquetant a @xmctte amb els hashtags #invisibles i #nom_del_museu_on_heu_fet_la_foto; o bé dipositant l'àlbum amb els cromos corresponents a les bústies habilitades a cada museu. Fàcil i motivador!
Entre els participants en el joc a Instagram se sortejarà una subscripció al digital Núvol perquè la cultura no s'acabi mai, i entre els que facin l'àlbum de cromos un lot de productes de tots els museus. I el millor de tot? Pel sol fet de participar, rebreu un carnet amb entrada gratuïta a tots els museus de la Xarxa pel 2021. No espereu més i comenceu a visibilitzar!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat