Qüetlaxótxitl i el pessebre del nou món

Llocs d'interès Gratis

Time Out diu

Com celebren el Nadal a l’Amèrica Llatina? Ho sabreu visitant aquesta exposició formada per naixements que provenen de països com el Perú, Guatemala i molts altres.
 
La tradició dels pessebres va arribar a aquelles terres amb els colonitzadors espanyols del segle XVI i s’hi va quedar. En aquella època els franciscans arribats a Taxco, al nord de l’actual estat mexicà de Guerrero, van començar a utilitzar la flor de cuetlaxóchitl, també coneguda avui com flor de Nadal, per tal d’adornar els Naixements col·locats en els temples.
 
Més tard, al segle XVII, ja hi havia naixements de fang fets pels indígenes i basats en les peces que venien d’Espanya i que, per tant, duien la indumentària pròpia dels espanyols d’aquell temps. També van començar a elaborar-se naixements barrocs en fusta policromada i estofada o en ivori. És durant aquest període que es comencen a veure cada cop més naixements policromats, tallats en fusta de cedre i portats de Guatemala.
 
També trobem naixements en forma de retaules realitzats dins de petites caixes o en caixes de grans dimensions, però sempre amb la Nativitat com a tema central, envoltada d’escenes costumistes amb pastors, animals i els Reis Mags dirigint-se cap al pessebre.

Detalls

També t'agradarà