Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Setmana Internacional dels Arxius

  • Museus i institucions
Arxiu
Foto: Vicente Zambrano González
Publicitat

Time Out diu

Barcelona commemora el Dia Internacional dels arxius amb moltes activitats per donar a conèixer-los a la ciutadania

Barcelona celebra la Setmana Internacional dels Arxius per commemorar el Dia Internacional dels Arxius, una efemèride que se celebra arreu del món. Aquest any l’Arxiu Municipal de Barcelona amplia la commemoració de la Setmana Internacional dels Arxius amb l’organització d’un programa d’activitats que inclou tot el mes de juny.

El programa de l’Arxiu Municipal de Barcelona ofereix visites guiades, conferències, inauguracions d’exposicions i tallers, tots ells gratuïts. La majoria d’aquestes activitats tindran lloc a les seus de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB), de l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB) i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB).

La Setmana Internacional dels Arxius és una oportunitat per visibilitzar la feina dels professionals que hi treballen i difondre tots els serveis que ofereixen, incloses les activitats per donar a conèixer el fons documental.

Aquí teniu la programació:

Visita guiada a l’exposició “Documents de la Barcelona Històrica”, que tindrà lloc a l’AHCB els dies 7 de juny (a les 12.00 h), 18 de juny (a les 12.00 h) i 22 de juny (a les 17.00 h).

La taula de diàleg “La destrucció d’arxius: entre la impunitat i el memoricidi”, que se celebrarà a la Sala d’actes de l’AHCB el dia 8 de juny a les 18.00 h. 

La conferència “L’arxiu i els tresors documentals de la ciutat”, que se celebrarà a la Sala d’actes de l’AHCB el dia 9 de juny a les 18.00 h.

L'itinerari “Edificis emblemàtics de la Dreta de l’Eixample”, que tindrà lloc el dia 11 de juny a les 10.00 h.

Taller “Posem ordre al nostre arxiu digital”, que tindrà lloc a l’Aula d’activitats de l’AHCB el dia 13 de juny de 17.00 a 20.00 h.

Inauguració de la XVII Mostra de documents: “L’Exposició Universal de 1888: Barcelona en el concurs de les nacions”, que es produirà a l’AMCB el dia 14 de juny a les 18.00 h.

Taller “Introducció a l’enquadernació”, que es durà a terme a l’AMCB el dia 15 de juny, de 16.00 a 18.30 h.

Jornada de Portes Obertes a l’AHCB amb possibilitat de fer visita lliure o guiada durant el dia 16 de juny.

Recorregut d’autor: “Els espectacles marginals i els marges dels arxius”, que tindrà lloc a la Sala de consulta de l’AMCB el dia 16 de juny a les 17.30 h. 

Inauguració de l’exposició “La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al segle XIX”, que es produirà a l’AFB el dia 16 de juny a les 18.30 h, i una visita guiada per part de la seva comissària que tindrà lloc el dia 21 de juny a les 17.30 h.

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà