Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Cangrejo Raval

  • Locals de nit
  • Ciutat Vella
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
cangrejo05.jpg
El Cangrejo
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Tendra és la nit, deia aquell i es va quedar sol perquè tots eren al Cangrejo. El Cangrejo, aquest local preolímpic en la Barcelona que vol ser post i no se'n surt, el Cangrejo, amb el seu cartell de coloraines de 'Barri Sèsam', és un descans per a la ciutat que es mou a cop d'ordenança cívica. La gentada balla cada cap de setmana a ritme de Los Chichos i Lola Flores en un cel de castanyoles daurades i les parets estan farcides de fotos d'actrius clàssiques que conserven el mateix foc als ulls que una flamenca.

Entre boira de nicotina i pells enganxoses de licor de préssec i cervesa, les potes del cranc que presideix el local em recorden que aquest Cangrejo potser no camina cap enrere, però sempre va cap a una altra direcció. No és l'únic crustaci que viu al Cangrejo. N'hi ha un altre de daurat, que es manté enganxat a la paret de color blau, on la clientela s'hi fa fotos. Jo veig en la paret de blau nit un vestit llarg de l'Ava Gadner, recollit per un fermall de cranc brillant d'ulls vermells arrelat a l'inici de la pitrera. Però l'Ava Gadner no hi és aquesta nit i les reines són transvestits d'exotisme de veïna de replà amb títols nobiliaris com Gilda, la cachonda de Cádiz.

El Cangrejo és una catedral on els altars s'atorguen en funció de la llargària de la cua, de la folklòrica. Juga a l'equívoc de versions a l'oli de majas desnudas que no se sap ben bé si són majas. Els clients del Cangrejo ho reivindiquen i omplen cada divendres i dissabte els espectacles d'aquestes dones que es pinten els somnis igual que s'empastifen els ulls.

D'altres, no tan convençuts, s'acosten al Cangrejo quan els bars ja han tancat i, a prop de l'Arc del Teatre, només queda aquell local amb nom d'estat del sud de Nord-amèrica. –Montse Virgili.

Detalls

Adreça
Montserrat, 9
Ciutat Vella
Barcelona
08001
Transport
Drassanes (Línies: L3)
Horaris
De 22 a 3 h
Publicitat
També t'agradarà