Allo Darlin'
Nik Vestberg

Qui coi són Allo Darlin’?

Entrevista amb les noves estrelles de l'indie-pop londinenc

Publicitat
Allo Darlin' és el projecte de l'australiana Elizabeth Morris, que va marxar a Londres seguint el fantasma de The Go-Betweens.

"Com que era una gran fan seva, creia que havia de fer el mateix que van fer ells -explica Morris-, així que me'n vaig anar a viure a Londres". D'això en fa vuit anys, i allà va connectar amb l'escena indie-pop de la ciutat. "Em sentia tan rara pel fet que m'agradés el soul i l'indie-pop... Però aquí vaig trobar la meva gent".

Morris va formar part de Tender Trap, el grup d'Amelia Fletcher.


"Quan em van preguntar si volia fer una prova per tocar amb ells sabia qui era l'Amelia perquè coneixia Heavenly i Talulah Gosh -grups mítics de l'escena indie-pop que va formar Fletcher- però tampoc no eren els meus grups de capçalera. Això em va permetre comportar-me com una persona normal a la prova, no com una fan".

El segell Fortuna Pop!, amb pedigrí indie, els va donar pressa perquè editessin el seu debut homònim (2010).

"En Sean -Price, fundador del segell que ha editat discos de Darren Hayman, Comet Gain, The Lucksmiths i The Pains of Being Pure at Heart- va sentir el nostre primer single junts i ens va dir que creia que havíem de gravar un disc com més aviat millor. El primer àlbum el vam fer molt de pressa, els nois ni se sabien les cançons. Ens vam convertir en un grup després que sortís el disc".

El 2012 van publicar 'Europe'.

"Va ser la primera cançó que vaig fer per al nou disc. Se m'estava acabant el visat i pensava que havia de tornar a Austràlia", recorda Morris. "Vam fer una gira per Europa en què logísticament tot va anar malament. Estàvem arruïnats, cansats, cada dia patíem per arribar als concerts... Però els directes van ser genials. En aquella gira vaig decidir que el disc es diria Europe, i va ser aleshores quan la crisi va esclatar de veritat. Ja no podia fer cançons tan despreocupades com abans".

Es defineixen com un grup de fans d'altres grups.

"The Go-Betweens van afectar la meva vida. I per a la resta del grup The Beach Boys i Yo La Tengo tenen papers similars. Som molt fans dels grups dels nostres amics, com The Wave Pictures, que tenen cançons que a mi em semblen de les millors que s'han fet mai, Standard Fare o The Just Joans". Quan parlem, Morris porta una samarreta dels últims.

Van ser els teloners de The Wave Pictures de gira per Espanya.

"Aquest va ser el tracte: ells van ser els nostres teloners a Amèrica, on nosaltres tenim més públic, així que a canvi els vam demanar obrir per a ells a Espanya. De vegades fer de teloners no funciona gaire bé, perquè o bé no hi ve ningú o no agrades als fans del grup per al qual obres. Però creiem que amb The Wave Pictures fem bona parella".
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat