XAVIER MERCADE - rockviu@yahoo.es

Altaveu, tresors musicals a la vora de casa

El mític i veterà festival de Sant Boi se celebrarà el primer cap de setmana de setembre, una oportunitat ideal per fer una escapada, escoltar concerts magnífics i obrir la ment

Publicitat

Els barcelonins hauríem de reconèixer una cosa algun dia. Ben és cert que no tothom hauria d’aixecar la mà i entonar el mea culpa, però en general, sobretot si es tracta de qüestions culturals, ens costa molt moure’ns del centre. Estem molt acostumats que totes les coses excitants que ens passen –en música, exposicions i teatre– tinguin lloc en tres o quatre districtes molt determinats de la ciutat, i de vegades sembla que no ens agrada anar una mica més lluny per obtenir una satisfacció cultural. Però si ho pensem fredament, i comparem la nostra ciutat amb Londres o Nova York –on les distàncies són abismals, i la gent tot i així es pren la molèstia d’anar lluny, allà on calgui–, en realitat tenim tot a la vora, fins i tot el que ens sembla que està lluny. Per exemple, Sant Boi. Arribar al centre de Sant Boi es fa en poc temps i a més de manera còmoda, i un cop allà, pots trobar la millor música. Sobretot quan comença el festival Altaveu, que enguany té tres dates marcades: el 6, el 7 i el 8 de setembre.

L’Altaveu és un festival veterà i mític, ha estat durant molts anys un laboratori d’experimentació i un banc de probes en directe per artistes locals –dels àmbits del folk, el pop, el rock, la fusió i el flamenc– que tenien nous projectes i volien començar a fer-los rodar abans d’endinsar-se en les grans gires. I aquesta funció –que està clarament expressada en el nom: l’Altaveu és un espai on la música i els artistes s’amplifiquen, i arriben a un públic curiós– encara és la que guia una proposta amb tres dècades de compromís amb el talent i que ara enceta l’edició que fa 31. El plat fort són els concerts, però també hi haurà tallers, activitats familiars, cinema, fira del disc (i del llibre musical) i xerrades al voltant de la música. És un festival complet, compromès amb el talent i amb vocació de descoberta.

Què podrem veure aquest any al festival? Els gèneres principals són el rock i el folk, les arrels i l’electricitat. I els noms més destacats, els de Wilko Johnson –ex líder de la mítica banda precedent del punk, Dr. Feelgood–, Deltonos –una formació clàssica del primer indie espanyol– i Enric Montefusco, un creador en plena fase d’expansió del seu projecte a mig camí entre el rock agitat i emocional i les arts escèniques. Però el més important de l’Altaveu no és anar-hi a veure algú concret, sinó descobrir artistes que no coneixies. Per exemple: saps qui són Javier Bergia, Yawners, Magalí Sare, Elena Setién, Joina o Marem Ladson? Podríem donar-te més informació, però l’esperit de l’Altaveu ens recomana fer això: informa’t amb detall al seu web, fes-te amb les entrades dels dos únics concerts que hi ha de pagament (la resta de propostes són gratuïtes!), passa el primer cap de setmana de la rentrée tot just passat l’agost a Sant Boi, descobreix música i viu l’esperit de l’Altaveu. I que no et faci mandra: està aquí al costat, i la recompensa és valuosa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat