Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Philip Glass
Philip Glass

10 bandes sonores per redescobrir Philip Glass

Segur que l'havíeu escoltat abans i no ho sabíeu! Des de 'Stranger Things' fins a 'Els Simpsons', Philip Glass és present a nombroses bandes sonores i ara la seva música arriba al Palau amb dos concerts extraordinaris

Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana
Publicitat

Sèries i pel·lícules de tots els gèneres, emblemàtics auditoris o petites sales de l'escena 'underground' de la frenètica i sempre viva Nova York. Si hi ha una característica que defineix la música del minimalista Philip Glass és que s'adapta a qualsevol format per convertir-se en l'acompanyant perfecte. I així ho demostra la pluralitat de la seva obra: dramàtica, intimista, espiritual, vibrant, futurista o apocalíptica. La música del compositor nord-americà és capaç de dotar d'un gran significat i simbolisme a qualsevol imatge, sense necessitat d'arguments i explicacions explícites. Ara, la grandiositat de la seva obra arriba al Palau de la Música Catalana en dos concerts que reten homenatge a dues de les seves obres 'Vessels' i 'Einstein on the beach' que han estat utilitzades en sèries i pel·lícules que tots nosaltres coneixem. Us sona 'Mr Robot'...? I 'American Horror Story'? Continueu llegint perquè segur que us sorprendran les nombroses bandes sonores que compten amb la música de Philip Glass!

Un documental experimental i... 'Els Simpsons'

Un documental experimental i... 'Els Simpsons'

Tot sabem que a 'Els Simpsons' passa de tot i hi apareixen constantment un munt de referències a la societat, la política, la música, l'art i, també, el cine! En un capítol en què en Bart i en Homer van al cinema a veure una pel·lícula sobre les aventures de Rasca i Pica trobareu una gran referència al documental experimental 'Koyaanisqatsi' de Godfrey Reggio. Aquest documental va comptar amb la peça 'Vessels' de Philip Glass com a banda sonora i la seva estructura musical i variacions rítmiques, infinites i progressives, acompanyen a la perfecció les baralles que tant caracteritzen Rasca i Pica. Us han entrat ganes d'escoltar en directe aquesta peça? Doncs ara és el moment ideal perquè l'Orfeó Català, sota la direcció del mateix Philip Glass, interpretarà aquesta peça el pròxim 21 de maig al Palau de la Música Catalana.

La ficció més musical

La ficció més musical

Fanàtics de la retro 'Stranger Things', ja no podeu aguantar més l'espera de la nova temporada? Doncs us proposem un capítol de la segona temporada per anar preparant-vos per la gran estrena. I és que a l'episodi 'Dig Dug' també trobareu música de Philip Glass. El recordeu? Aquell capítol en què la  Nancy i en Jonathan intercanvien noves teories de conspiració mentre l'Eleven busca algú del seu passat. I si continuem amb la ficció i el suspens, a l'episodi 'El sacrifici de John' de 'Person of interest' també sona Philip Glass. Quins moments de tensió més ben acompanyats musicalment!

Publicitat
Dramatisme a cada nota

Dramatisme a cada nota

El cinema és on Glass desplega tot el seu univers musical al complet, creant una història sonora de principi a fi, i les pel·lícules dramàtiques 'Notes on a Scandal' de Richard Eyre o 'Les Hores' de Stephen Daldry, amb unes magnífiques Meryl Streep, Nicole Kidman i Julianne Moore, ens ho demostren.

Si veu ser fans de la intensitat de l'argument d'El cuento de la criada', segur que us sonarà el 'Violin Concerto II' de Philip Glass. Per què? Doncs perquè en una escena on la protesta i el rebuig social contra la davallada totalitària porta Gilead a convertir-se en una societat distòpica es pot escoltar el remix que fa Jonas Crabtree (DaftBeatles) de 'Heart of Glass' de Blondie, un clàssic de la dècada dels 80, amb el 'Violin Concerto II' de Glass.

A més, la tercera temporada de 'Mr. Robot', protagonitzada pel recent guanyador d'un Oscar, Rami Malek, inclou fragments de l’òpera 'Einstein on the beach' de Glass, una obra mestra del compositor i una de les peces musicals més enigmàtiques de l’últim quart del segle XX. Al Palau, el pròxim dilluns 27 de maig la interpretaran el Collegium Vocale Gent i la icona pop Suzanne Vega. No us ho perdeu!

 

Melodies inquietants

Melodies inquietants

Si la música té una qualitat, aquesta és que ens fa posar els pèls de punta... i si aquesta té aires de terror, encara més! El disc 'The Music of Candyman', de Philip Glass inclou diferents peces que la pel·lícula 'Candyman' va utilitzar. I anys després la sèrie 'American Horror Story' en va agafar una d'elles:  'Helen's Theme', una melodia que es mou entre el magnetisme i el suspens inquietant.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat