BarnaSants 2014: Jabier Muguruza

Música, Pop

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Jabier Muguruza sent que té una relació especial amb Catalunya, i no creu que sigui només per la “qüestió identitària”. Feliç que les seves cançons hagin calat aquí “com un xirimiri”, el basc celebra al BarnaSants que fa vint anys que fa de cantautor presentant-hi 'Beste hogei' (uns altres 20), un disc amb nom d’antologia però de temes nous. “Jo penso en els altres 20 que han de venir –diu–. Molta gent està perdent les ganes de fer coses. I si els creadors perdem la iŀlusió, estem perduts”.

A 'Beste hogei' el gran dels Muguruza posa música i veu a textos que va encarregar als seus lletristes habituals, Iñaki Irazu i Bernardo Atxaga, entre d’altres. “Aquest cop els vaig fer un petit suggeriment, perquè això que en diuen la crisi, que no estic segur que ho sigui, m’interessa. Alguns m’han fet cas, d’altres menys, d’altres ni gota”.

Un dels que li va fer cas va ser Harkaitz Cano, que a Liburua ala kafea el sotmet a la disjuntiva de gastar el poc que té a la butxaca en un llibre o un cafè. “La cultura és allò que ens fa humans”, diu. Creu que ens cal més que el cafè.

Detalls

També t'agradarà