Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Los Mambo Jambo
Salvador CabréLos Mambo Jambo

Black Music Festival 2013

Els millors concerts del festival de música negra de Girona

Publicitat
La programació del Black Music Festival 2013 és un magnífic exemple per il·lustrar l'existència a casa nostra d'un llarg i concorregut planter de músics de qualitat capficats en la reivindicació de tot un patrimoni sonor heretat dels Estats Units i del Regne Unit, que mai ha gaudit de prou tradició dins les nostres fronteres.

Al marge de la consolidació internacional de The Pepper Pots, que faran de banda d'acompanyament de The Impressions, molts aficionats podran descobrir el soul-funk de bandes com The Slingshots, Jizzy Free i The Black Beltones, totes tres de Barcelona; el funk musculat dels també barcelonins Cardova i de la Hipnotik Orchestra; el latin funk d'Electric Gozarela; i el soul jazz de Vermouth Time, un altre representant de la capital catalana.

Són alguns exemples d'una llarga llista de noms amb coses a dir en aquest àmbit: Los Fulanos, First Take, The Excitements, Mother Groove, Phat Fred, Tirantlofunk, The Blaxound Family i Sweet Vertigo, entre d'altres, la gran majoria presents en el recopilatori 'Blackcelona. A collection of soul & funk music from the city of Barcelona' (2012).

Soul, jazz, funk, boogie woogie, boogaloo, rhythm & blues, rap i blues estan perfectament representats en el programa del festival, i ho fan amb grups d'aquí, nostres, cada cop més reconeixibles. La demostració més explícita i palpable possible de què ja no és una utopia ni una trencadissa neuronal aconseguir un programa de música negra de qualitat protagonitzada per formacions catalanes.

I tot i que la situació de la indústria musical, i també cultural, és especialmente delicada, també és cert que la llibertat de difusió i exposició que permet la xarxa i els canals de distribució digitals possibilita que totes elles puguin seguir compartint la seva música amb un públic que demanava productes d'aquesta dimensió. Fan soroll, i soroll del bo.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat