Ciutat Flamenco 2019

Música, Rumba i flamenc
Rocío Márquez
1/3
Rocío Márquez
Chicuelo
2/3
Foto: Ciutat FlamencoChicuelo
Antonio Lizana
3/3
Antonio Lizana

Time Out diu

Del 16 al 31 de maig, el 'flamenco' recorre Barcelona!

Una guitarra espanyola, cops de mà i de caixa, veus apassionades i el so de la bailaora trepitjant fort el terra de l’escenari serà l’únic que necessitareu perquè se us posi la pell de gallina. Prepareu-vos per viure un intens viatge d’emocions perquè del 16 al 31 de maig torna el festival Ciutat Flamenco amb una 26a edició espectacular. Durant els onze dies del festival, grans noms passaran per diverses sales de Barcelona per fer del 'flamenco'' el protagonista de la ciutat.

El festival comptarà amb la presentació de quatre nous discos, entre ells, dos que s’estrenen a Catalunya. Chicuelo inaugurarà el festival el dijous 16 a la sala Luz de Gas presentant ‘Uña y carne’, el seu últim treball. El 29 de maig, també a Luz de Gaz, Antonio Rey presentarà ‘Dos partes de mi’, i, per primera vegada al nostre territori, Rocío Márquez estrenarà el seu cinquè disc ‘Visto en jueves’ el 18 de maig i María Terremoto ‘La huella de mi sentío’ el 30 de maig. També podreu gaudir de l’última creació que ens proposa Antonio Lizana: un viatge pels seus tres últims discos que començarà a la sala Luz de Gaz el divendres 17 de maig i acabarà en tots els vostres sentits.

I què seria del 'flamenco' sense les seves bailaoras? El 31 de maig a la sala BARTS us espera un espectacle d’una potència i qualitat espectacular. La llegenda del ball La Chana s’ha unit a les bailaores Carmen La Talegona, Lucía La Piñona, María Moreno, Mercedes de Córdoba i Rosario Toledo per fer-nos vibrar amb ‘Bailaora. El nuevo tiempo’.

A més, ja que el festival està organitzat pel Taller de Músics i enguany celebra el seu 40è aniversari, el pianista i compositor Lluís Vidal estrenarà a l’Auditori el 24 de maig ‘Iberiana’, una revisitació de la popular ‘Iberia’. Sorgit del Taller de Músics, el cantaor Pere Martínez presentarà un recital de cante que abordarà els pals més clàssics del flamenc el 23 de maig a la sala Luz de Gaz. A més, el festival tornarà a comptar amb els joves talents de Tablao de Músics, que ens presentaran un espectacle que fusiona tradició i modernitat, i música i ball.

Per aquells que sou difícils de saciar, no us preocupeu perquè encara hi ha més. Endinseu-vos de ple en món del flamenc amb les activitats paral·leles que es duran a terme. Els dies 24 i 25 es durà a terme el I Congrés de flamencologia i Pedagogia Flamenca amb conferències, exposicions, tallers oberts, recitals i inclús 'masterclass' els dies 17, 22, 23 i 30. I una altra vegada comptarem amb la col·laboració del Tablao Flamenco Cordobés, que s’uneix a la seva programació els diumenges 19 i 26 de maig amb Juan de Juan, Karime Amaya i Paloma Fantova, i David Cerreduela a la guitarra.

Podeu fer-vos amb les vostres entrades a la pàgina web de l’Auditori, de la sala BARTS i d'Atrápalo.

Detalls

També t'agradarà