Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Connexions 2016: estranyes parelles en concert
Connexions

Connexions 2016: estranyes parelles en concert

La tria dels imprescindibles del cicle de diàlegs musicals de Bankrobber i el Taller de Músics

Per Javier Blánquez
Advertising

Concerts únics, trobades inèdites entre músics de  diferents tendències, orígens o generacions, i un dels programes més originals del circuït de música en viu de Barcelona. El cicle Connexions del segell Bankrobber i el Taller de Músics arriba a la cinquena edició amb una quinzena de concerts que se celebraran durant tot el mes d’octubre als dos espais de la Sala Apolo, al nou espai Taller de Músics 24 i al Centre Artesà Tradicionàrius. Aquests són els que no us podeu perdre:

Fundación Tony Manero
© Xavi Moron

1. Connexions 2016: Fundación Tony Manero & Original Jazz Orquestra Taller de Músics

Música Funk, soul i disco

Ara fa 20 anys, la Fundación Tony Manero va conquerir Barcelona a cop de funk, fent versions respectuoses dels vells clàssics de la música negra dels anys 70. En el concert especial d’aniversari, però, l’aposta és més gegantina, ja que tocaran amb la Big Band del Taller de Músics: més de 20 músics sobre l’escenari. Hi haurà els clàssics de la formació i versions de Billy Paul o Curtis Mayfield.

2. Connexions 2016: Xavier Baró & Renaldo & Clara

Música Pop

A l’abril, Xavier Baró i Renaldo & Clara van editar un disc conjunt on apropaven posicions: cançó d’autor i indie-pop sensible. Els unien la delicadesa de les formes i les arrels lleidatanes, i ara també un concert en tres parts: primer Baró amb el seus temes, després Renaldo & Clara, que prometen alguns nous temes, i al final tots plegats. Inclosa la seva versió de Françoise Hardy.

Advertising

3. Connexions 2016: Fahmi Alqhai & Arcángel & Accademia del Piacere

Música Llatina i world music

D’on ve el flamenc? Fahmi Alqhai, virtuós de la viola de gamba, proposa submergir-nos en aquesta gènesi desconeguda amb l’ajut de l’Accademia del Piacere, la seva formació de cambra, de les millor de l’estat si parlem de música antiga, i del gran heterodox del cant flamenc, el miraculós Arcángel. Un viatge en el temps.

4. Connexions 2016: Niño de Elche & Los Voluble

Música Rumba i flamenc

Una fórmula explosiva: música industrial, flamenc, agitació política i missatge social que genera en el públic reaccions viscerals: inquietud, fàstic, ball i tensió. Després del pas triomfal pels dos últims Sónar, ara torna el vibrant espectacle RaVerdial. El Niño, certament, està de moda.

Advertising

6. Connexions 2016: Belda & Sanjosex

Música Pop

Carles Sanjosé també s’endinsa en el túnel del temps i rescatarà el Càntut, un llegat de cançons tradicionals gironines que s’han transmès de manera oral. Ho farà amb un especialista: l’acordionista Carles Belda, enciclopèdia del folklore. Dos genis que no tenen por de res.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising