Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Delafé y las flores azules
©Maria DiasDelafé y las flores azules

5 coses que has de saber de Delafé y las Flores Azules

Oscar D’Aniello i Helena Miquel ens dones les claus de 'De ti sin mí / De mí sin ti' (2013), el seu quart disc

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

'De ti sin mí / De mí sin ti' (2013), el quart disc del grup d'Oscar D'Aniello i Helena Miquel, el segon des que Delafé y las Flores Azules van perdre Facto i van incorporar Dani Acedo -exMishima com D'Aniello-, és, en paraules d'aquest últim, "un canvi de sentit". "Volem perdurar, ser més un cactus que una rosella. I fer-nos una mica més grans, que ja no tenim 25 anys". Us en fem cinc cèntims.
 
El disc ofereix dues versions de cada cançó en dos CD bessons
"La idea sorgeix del tema 'Río por no llorar' -de 'vs Las Trompetas de la Muerte' (2010), diu D'Aniello-, una cançó amb dues parts, que arrenca canyera i després fa un gir, però la lletra es repeteix. Vam pensar d'aplicar l'exercici a tot un disc, veure com la mateixa lletra pot canviar molt de feeling en funció de com la musiquis, i de qui i com la interpreti". El més difícil va ser fer el tracklist, que l'ordre de les cançons funcionés en els dos discos sent el mateix.

És un treball menys electrònic
"A la gira anterior vam incorporar banda en directe, bateria i vents -diu Miquel-, i volíem continuar per aquest camí més orgànic". Però tampoc no volien prescindir de la mescla de hip-hop i pop que els ha valgut el favor del públic. "Hauríem espatllat la nostra carrera", afegeix D'Aniello.

Per això, el disc 1 és pur Delafé, i el 2, una versió més melancòlica. "El Dani i jo venim de Mishima, i teníem mono d'aquest so, però no volíem prescindir d'allò que ens caracteritza. Amb aquest disc vull retre homenatge a tota la música indie, però el que mola de veritat és fer una cosa pròpia".

L'àlbum parla de la pèrdua
Aquest joc els permet fer cançons un pèl menys alegres d'allò a què ens tenen acostumats, no en va D'Aniello les va escriure durant el dol pel seu pare. "La gent ens escolta per animar-se i en les bones estones. I l'única por que tinc és que el disc no encaixi del tot amb aquestes expectatives", admet.

Certa ambigüitat permet pensar si D'Aniello, autor de lletres "molt literals", lamenta la pèrdua del seu pare o de Miquel, amb qui van ser parella. "Teníem un fill comú, que és el grup -diu ell-. Al cap d'un mes de separar-nos, van detectar el càncer al meu pare, i la reacció de l'Helena va ser d'estar al meu costat, perquè jo no perdés la parella, el pare i el grup d'un cop".

El directe apostarà pel so més lluminós, però sense vents
"Se'ns platejava un problema econòmic -explica Miquel-. En l'última gira viatjàvem nou persones, calia reduir el personal". "No hem posat vents al disc tenint en compte això", afegeix D'Aniello.

Al disc, hi col·laboren Nacho Vegas i Antonio Luque (Sr. Chinarro)
"Hem tingut la sort que artistes dels quals havíem estat fans des d'adolescents hagin accedit a tocar amb nosaltres -diu Oscar-. Sempre he pensat que per a la gent de l'indie nosaltres érem com la pesta, i això ha estat una injecció d'autoestima".

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat