New Yorker Claire Chase
Foto: Sonia Pulido/Palau de la Música Catalana

Dibuixeu en un concert amb l'itinerari Il·lustrades del Palau!

Al llarg del març i l'abril, l'escenari modernista proposa un maridatge musical i pictòric que combina quatre concerts amb quatre tallers de dibuix amb il·lustradores professionals. Descobriu-ho!

Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana
Publicitat

Sovint, estem acostumats a compartir i a recordar la música en viu, els concerts, a través d'aquelles fotografies i vídeos que fem amb el mòbil. O fins i tot amb aquella nota d'àudio que hem enviat a un amic en directe. I és que quan un concert ens ha emocionat, tendim a recordar-lo i a recrear-lo en els nostres caps i, ara, el Palau de la Música Catalana ens convida a fer-ho d'una manera molt especial.
L'itinerari Il·lustrades ens obre les portes a plasmar en imatges les vivències experimentades en quatre concerts a través de quatre tallers d'il·lustració posteriors en mans d'artistes professionals: l'Amaia Arrazola, la Mariona Cabassa, la Violeta Noy i la Sonia Pulido.
Quatre tallers en els quals podreu plasmar, deixant anar el talent que teniu dins, aquelles emocions que haureu viscut en quatre concerts del Palau que, per si sols, són tota una experiència.
Continueu llegint perquè us expliquem més d'aquestes combinacions artístiques que us esperen entre les parets d'aquesta joia modernista.
Podeu abonar-vos a l'itinerari complet en aquesta web o triar un paquet individual.

Màscares i 'The fairy queen'

Vox Luminis i Sílvia Bel s'uneixen per donar lloc a un concert màgic (dimecres, 16 de març). Amb la veu narradora de l'actriu, Vox Luminis ens transportarà, acompanyats de projeccions, a la bucòlica 'The fairy queen', de Purcell, inspirada en 'Somni d'una nit d'estiu' de Shakespeare. Tot un clàssic que podreu dibuixar dies després amb la proposta de Mariona Cabassa: un taller de creació de màscares (dissabte, 19 de març) on explorareu les possibilitats gràfiques de la màgia, el món floral, el colorisme i les fades que es desprenen de l'obra i, també, de l'univers de la il·lustradora.

Pintar l'avantguardisme amb 'La Consagració de la primavera'

Què us hem de dir que no s'hagi dit ja d'aquesta partitura de Stravinski? 'La Consagració de la primavera' és força, és revolució i és percussió. Una peça que recrea un ritual pagà inspirat en les danses antigues eslaves i que omplirà el Palau de tensió, emoció i brutalitat de la mà de Les Siècles i el director i fundador François-Xavier Roth (dijous, 24 de març).
Per a complementar aquest concert, que és molt més que una experiència musical, la il·lustradora Amaia Arrazola proposa un  taller (dissabte, 26 d'abril) amb aquest univers d’energies i colors en el qual també hi participa una altra gran composició: 'L’ocell de foc'

Diàlegs musicals i pictòrics... a l'instant

L'única cita en què concert i taller (dimecres, 20 d'abril) se celebraran al mateix moment! Mentre la pianista Gabriela Montero centra part del seu recital en la improvisació, en el taller simultani a càrrec de Violeta Noy i a la mateixa sala de concerts es dialogarà amb la pianista a través de la il·lusració, amb formes i colors i, sobretot, us inspirareu en la repetició. Un taller amb la millor banda sonora possible en viu!

Pinzellades de 'Variacions Goldberg'

Jugar, pensar, repensar, variar, transformar... Un taller on utilitzar les mans i el vostre talent artístic inspirat en la forma i filosofia de les famoses 'Variacions Goldberg' de Bach.
És una de les obres més populars i interpretades de la música clàssica i és un 'must' de la música barroca.
El clavicembalista francès Jean Rondeau (dijous, 28 d'abril) s'enfrontarà a aquesta complexa partitura i dos dies després (dissabte, 30 d'abril) la il·lustradora Sonia Pulido us conviden a enfrontar-vos a Bach a través del joc i l'atzar. Partireu d'una imatge i, d'aquí, introduireu variacions mínimes que faran que, al final, la imatge inicial es transformi en una narració completament diferent.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat