Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Roger Mas
©Ivan MorenoRoger Mas

El millor del 17è Festival del Mil·lenni

Fins al maig del 2016, el festival programa 23 concerts per a tot tipus de públics en diverses sales de Barcelona

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Va néixer per compensar l'oferta de concerts de finals d'any i principis del següent, que fa 15 anys era més aviat escassa. Ara que els primers mesos de l'any ja no són un desert pel que fa a concerts, el Banc Sabadell Festival del Mil·lenni arriba a la 17a edició amb un programa que s'allargarà fins a la primavera.

La seva ambició, com sempre, no és apel·lar a un sol tipus de públic, sinó a tots els possibles: els del pop, d'autor o de radiofórmula; el de la cançó, protesta o melòdica; el nostàlgic, el del jazz o el flamenc més comercial o el dels festivals d'estiu de la Costa Brava.

Aquesta és la tria de concerts més destacats d'aquesta edició:

17è Banc Sabadell Festival del Mil·lenni: Richard Hawley
  • Música
Després del seu últim i aclamat àlbum 'Standing at the sky's edge', Richard Hawley ens presenta ara el seu vuitè treball en estudi,' Hollow meadows '(2015). El disc marca el retorn de Hawley a la composició clàssica i sofisticada amb arranjaments. Reflexionant sobre temes com el pas del temps, la fal·libilitat o les relacions, gran part del disc transmet una atmosfera inquietant, nostàlgica i romàntica que recorda alguns dels seus primers discos com 'Late Night Final' o 'Lowedges'.
Publicitat
17è Banc Sabadell Festival del Mil·lenni: Nacho Vegas
  • Música
El cantant i compositor asturià Nacho Vegas defensarà el seu últim disc, 'Resituación' (2014), que segueix en la línia inconformista i combativa que va començar amb el seu EP 'Cómo hacer crac' (2011). Per realçar el seu disc més conscienciat fins ara, Vegas comptarà amb la presència destacada del cor de veus mixtes Coru Internacional Antifascista Al Altu La Lleva que també ha participat en l'enregistrament del seu nou EP.
17è Banc Sabadell Festival del Mil·lenni: Raphael
  • Música
El cantant de Linares segueix imparable amb la seva segona joventut artística. Després de ser el protagonista absolut de la desmadrada 'Mi gran noche', últim film d'Álex de la Iglesia, es llença a una revisió del seu cançoner en format gran orquestra simfònica amb el disc 'Raphael Sinphónico' (2015), que presenta al Liceu en dos dies consecutius.
Publicitat
  • Música
Compositor, lletrista i guitarrista d’Antònia Font, el també escriptor Joan Miquel Oliver defensa el seu nou àlbum, tercer de la seva carrera en solitari i primer desprès de la dissolució de la llegendària banda mallorquina. 'Pegasus' va ser el resultat d’un procés de producció veritablement herculi: acabada la seva segona novel·la, 'Setembre, octubre, novembre' (2014), l’incansable creador illenc va gravar al seu estudi i en la més estricta intimitat tots i cadascú dels instruments, tot recavant l’ajut d’en Quimi Portet per enregistrar las veus i realitzar les mescles. Mesos de feina en paral·lel a la gira del Col.lectiu Eternity, el projecte que comparteix amb Sisa i el ja esmentat Portet, que cristal·litzen en el millor disc de la seva carrera, un pas de gegant respecte a 'Surfistes en càmera lenta' (2005) i 'Bombón Mallorquín' (2009), i minut zero del futur d’un artista que no deixa de créixer en el terreny interpretatiu.
Publicitat
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat