Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els imperdibles del Primavera Sound

Els 20 concerts que no us podeu perdre del festival. Pareu l'orella!

Publicitat
Animal Collective

Animal Collective

3.10h, Escenari Primavera, Dijous 23
Hi ha grups que semblen creats per tocar-li el crostó als crítics musicals. Animal Collective és d’un d’ells: impossible emmarcar-los en una escena, un so, una etiqueta o una categoria concreta, els nord-americans fan el que els rota sense donar explicacions. El seu últim disc, Centipede Hz, es desmarca per complet de l’anterior i busca la complicitat del directe per exposar la seva urgència expressiva.

Blur

Blur

1.30h, Escenari Primavera, Divendres 24
Vint-i-un anys després de publicar el seu debut homònim, els britànics Blur debuten al Primavera Sound per tractar de curar o reactivar la nostàlgia crònica de tots aquells que enyoren els 90. Els pares –quasi quasi ja avis– del brit-pop arriben amb tota la artilleria de hits imaginable i amb la màxima predisposició a reviure els anys de glòria del pop anglès sense experiments o sortides de to.
Publicitat
Dead Can Dance

Dead Can Dance

21h, Escenari Ray-Ban, Dissabte 25
Tot un oasi de misticisme, contemplació i subtilesa en el context més sorollós, àgil i directe del Primavera Sound, la música dels australians Dead Can Dance suposa un meravellós refugi amb el millor pedigrí possible: una impecable trajectòria discogràfica, una marca de fàbrica sonora al darrere –el segell 4AD– i un discurs musical –entre l’ambient, la world music i el folk europeu– referencial i inspirador. 

Dexys

Dexys

21h, Escenari Auditori Rockdelux, Dissabte 25
Llegendes del pop britànic, Dexys Midnight Runners, ara Dexys, van decidir tornar a la música l’any passat amb un disc, One day I’m going to soar, que era qualsevol cosa menys un retorn nostàlgic o de tràmit per fer calaix. Més aviat era la constatació del particular ADN d’un grup immortal que mai s’ha acomodat ni ha ha viscut del passat. Qualitat a prova de modes, RTs, hashtags i likes.

Publicitat
Grizzly Bear

Grizzly Bear

00.15h, Escenari Primavera, Dijous 23
A mig camí entre la escena indie i el mainstream de qualitat –sonen en anuncis, agraden a les celebrities, tenen aurèola cool–, els nord-americans Grizzly Bear han sabut ensinistrar el seu discurs i portar-lo a terrenys més accessibles sense trair en cap moment la essència del seu discurs, creuament melòdic però experimental de folk, pop i arranjaments electrònics. Presenten Shields, el seu darrer àlbum.
How To Dress Well

How To Dress Well

1.05h, Escenari Vice, Divendres 24
El projecte musical de Tom Krell és la viva demostració de que l’R&B és quelcom més que un vocalista negre carregat d’or que es passa el dia bevent Moët i alternant amb noies. Els discos de How To Dress Well, especialment el darrer i millor, Total loss, demostren que et pots inspirar en els sons negres comercials per regirar-los i convertir-los en una missa de pop melancòlic, profund i contemplatiu.

Publicitat
James Blake

James Blake

00.15h, Escenari Primavera, Divendres 24
Overgrown
, segon disc del cantant i productor britànic James Blake, ha confirmat que encara és possible reinventar el llenguatge de la música pop. Amb influències del R&B, el dubstep, les torch songs i el pop adult, i sempre amb una producció electrònica tan sofisticada como orgànica, les seves cançons semblen una versió urbana, fosca i anticlimàtica de Antony & The Johnsons. Déu n’hi do.

Jessie Ware

Jessie Ware

21.55h, Escenari Pitchfork, Dijous 23
La britànica Jessie Ware ha passat de ser la gran heroïna del house-techno vocal a postular-se com una de les dives soul-pop del moment. Es va donar a conèixer gràcies a les seves col·laboracions amb SBTRKT o Joker, però ha estat el seu debut, el sensual i enlluernador Devotions, un dels àlbums destacats de 2012, el factor decisiu per comprovar que té fusta d’estrella i talent més enllà de l'anècdota.
Publicitat
 Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch x SQÜRL

Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch x SQÜRL

22.40h, Escenari ATP, Divendres 24
Una delicatessen per al públic més curiós o, senzillament, per al públic cinèfil que vagi al Primavera Sound. El director Jim Jarmusch, que no necessita presentacions cinematogràfiques, ens visita acompanyat per Jozef Van Wissem, amb qui ha publicat dos àlbums que giren al voltant de la guitarra. Experimentació i improvisació sense pressions de cap tipus: música lliure a càrrec de dues personalitats lliures.
Manel

Manel

20.30h, Escenari Ray-Ban, Dijous 23
Programats a una bona hora, Manel arriben al Primavera Sound en el millor moment possible: amb Atletes, baixin de l’escenari encara fresc, encara per descobrir tots els seus secrets, amb un directe carregat de motivacions i aires renovats, amb un públic ansiós per celebrar el seu triomf definitiu, aquí i fora de Catalunya, i, per rematar-ho, en un context de luxe com el festival barceloní per excel·lència.   

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat