Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors concerts del Guitar BCN
Quimi Portet
Quimi Portet

Els millors concerts del Guitar BCN

Del febrer al juny del 2016, aquest festival de músiques populars celebra la seva edició amb més vocació d'èxit

Per Marta Salicrú
Advertising

La guitarra, l'instrument més popular, serveix d'excusa a The Project –la promotora del Festival Internacional de Jazz de Barcelona– per elaborar la programació del seu festival més generalista.

Amb un cartell que combina grans noms, propostes de solvència contrastada i apostes del festival, de febrer a juny, el Guitar BCN 2016 encara la seva edició amb més vocació d'èxit.

Aquesta és la nostra tria de concerts imprescindibles:

1. Guitar BCN 2016: Caetano Veloso & Gilberto Gil

Música

Trobada d'aquests dos referents del moviment tropicalista dels 60 que van conformar al costat de gent com Maria Bethania o Gal Costa, i renovadors de la música brasilera, que repassaran els seus èxits; comprenen estils variats i diferents com el jazz, el rock i l'electrònica, i sempre amb els sons del Brasil com a màxima referència. La primera col·laboració entre Caetano Veloso i Gilberto Gil va tenir lloc el 1972 quan van gravar en directe l'àlbum 'Barra 69'. Des d'aleshores s'han convertit en dos mites de la música del seu país, amb una brillant carrera de tots dos que passa del mig segle de professió.

2. Guitar BCN 2016: Tindersticks

Música

La banda Nottingham liderada per Stuart Staples, convertits en uns clàssics contemporanis, ens visiten per presentar el seu desè disc, 'The waiting room' (2016), que han gravat tres dels seus membres originals (Staples, Neil Fraser i David Boulter), al costat del baixista Dan McKinna i el bateria Earl Harvin). Tindersticks van començar la seva marxa en 1991, dos anys abans de debutar discogràficament amb un àlbum homònim en el qual ja van mostrar molts dels trets distintius que han marcar la seva trajectòria. Amb arranjaments excelsos i la veu de baríton de Stuart Staples, les seves cançons es llancen per les sendes de Gainsbourg i Hazlewood, per donar forma a una proposta embriagadora carregada d'emoció i romanticisme.

Advertising

3. Guitar BCN 2016: Adrià Puntí

Música

El festival de guitarra serà testimoni de la tornada als escenaris de l'enyorat Adrià Puntí, amb dos concerts a la sala 2 de l'Auditori en què presentarà, per separat, tant el seu nou àlbum 'La clau de girar el taller' (2015) com el seu recent llibre-disc, 'Enclusa i un cop de mall'.

Advertising

5. Guitar BCN 2016: Greg Dulli

Música

'An Evening With Greg Dulli' és el títol sota el qual es presenta la nova gira d'aquest artista americà, en què desgranarà temes de tota la seva prolífica carrera i també noves composicions. Greg Dulli (Hamilton, Ohio, 1965) va començar en la música al capdavant de The Afghan Whigs, un dels grups clau de la dècada dels 90 amb el qual ha publicat set àlbums. Dulli també ha format The Twilight Singers (amb treballs com Blackberry Belle i Powder Burns) i va col·laborar amb el seu íntim amic Mark Lanegan en el projecte conjunt The Gutter Twins.

6. Guitar BCN 2016: Lindi Ortega

Música

Lindi Ortega, durant una dècada el secret més ben guardat de Toronto, Canadà, és la nova cantant de country a seguir. Instal·lada finalment a Nashville, Tennessee, que sembla el lloc que li és més natural, ha donat forma al seu sisè àlbum (quart amb Last Gang). 'Faded Gloryville' (2015) conté el millor del country rock i del country outlaw, però també del so impregnat de soul de Muscle Shoals gràcies a l'ajuda de John Paul White de The Civil Wars i Ben Tanner d'Alabama Shakes.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising