Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors concerts del Guitar BCN 2017
Caetano Veloso
Caetano Veloso

Els millors concerts del Guitar BCN 2017

Pop, jazz i músiques d'arrel es troben en l'eclèctic festival, que s'allargarà fins al 6 de juliol

Per Marta Salicrú
Advertising

Què tenen a veure 'jazzmen' veterans, joves promeses del flamenc i herois de la música africana? La guitarra, un dels instruments més universals de la música popular, serveix de fil conductor –sense escanyar, amb totes les llicències que calgui– al divers festival de primavera de la promotora barcelonina The Project, que en l'anterior edició va batre rècords d'assistència amb més de 50.000 espectadors i un percentatge d'ocupació per sobre del 90%.

Dins del cicle Guitar Club, el festival programarà concerts de petit format i de proximitat de Joan Colomo (20 d’abril), Cálido Home (24 de març), Mazoni (25 de maig) i Cesk Freixas (8 de juny), entre d'altres. I la directora artística del Guitar BCN, Judit Llimós, destaca també "la presència de grans artistes femenines com Dulce Pontes, Ute Lemper, Hindi Zahra o Adriana Varela".

El Guitar BCN 2017 programarà directes de manera estable fins al maig, però s'allargarà fins al 6 de juliol per encabir-hi el concert d'Amaral. Aquesta és la nostra tria de concerts més destacats o interessants del festival:

La nostra tria

Guitar BCN 2017: Lambchop

Música Pop
Lambchop, una de les bandes més representatives del so americana, que lidera el compositor i guitarrista Kurt Wagner, seran els protagonistes del concert inaugural del Guitar BCN 2017, on presentaran el seu últim disc, 'Flotus' (2016).  Des dels anys noranta, quan van néixer a prop de Nashville, han estat interpretant una música que potser s’acosta al country alternatiu, però que ha begut de mil i una influències, entre les quals el soul i el blues de Memphis, la ciutat de la qual procedia Wagner.

Guitar BCN 2017: Hindi Zahra

Música Llatina i world music

Hindi Zahra, parisenca d'origine berber i revelació de l'escena marroquina més contemporània, portarà la seva sensibilitat al Barts. Hi ha qui la compara amb Billie Holiday, qui prefereix parlar de Norah Jones i qui s'atreveix a batejar-la com la 'Patti Smith nord-africana'. Les seves cançons d'influència americana -jazz, folk, blues- condueixen la 'world music' a terrenys emotius i ombrívols.

Advertising

Guitar BCN 2017: Rosalía & Raül Refree

Música Rumba i flamenc

La parella artística formada per Raül Refree i Rosalía presenten 'Los Ángeles', un disc de flamenc que per tots els que van veure el seu debut a l'Apolo fa uns mesos posa la pell de gallina i que fan que esperem coses molt bones de la unió entre Raül, que ha mostrat el seu talent, entre d'altres amb Rocío Márquez, Sílvia Pérez Cruz, Kiko Veneno, La Mala Rodríguez o Christina Rosenvinge i la joveníssima Rosalía, barcelonina de mil registres que és una prometedora i personal veu del flamenc actual i que ha compartit un parell de hits amb el raper de moda C. Tangana.

Advertising

Guitar BCN 2017: Damien Jurado

Música Pop

En cantautor de Seattle Damien Jurado torna a Barcelona amb un viatge en solitari i acústic per la trilogia que cantant i compositor va començar amb 'Maraqopa' el 2012 i que després ha seguit amb 'Brothers and sisters of the eternal són' (2014) i 'Visions of us on the land' (2016 ).

Guitar BCN 2017: Dulce Pontes

Música Llatina i world music

Una de les grans dames de la cançó portuguesa ens visita per oferir un recital de folklore lusità on defensarà, entre d'altres, el seu últim treball, 'Pelegrinaje'.

Advertising
Caetano Veloso & Teresa Cristina
© Silvia Saponaro

Guitar BCN 2017: Caetano Veloso presenta Teresa Cristina

Música Llatina i world music

Després d'actuar al Guitar BCN al costat de Gilberto Gil, l'astre brasiler ara hi torna en un espectacle en què comparteix escenari amb una la cantautora carioca Teresa Cristina. Ella presentarà el seu homenatge al sambista Angenor de Oliveira, 'Cartola', i ell repassarà la seva llarga i influent carrera, que va arrencar als anys 60 com a figura capdavantera del moviment tropicalista.

Guitar BCN 2017: Rick Astley

Música Pop

Amb només 21 anys, Rick Astley va publicar el seu single debut, 'Never gonna give you up', que el va catapultar com a estrella del pop mundial. El seu primer àlbum, editat en 1988, va vendre 15,2 milions de còpies a tot el món, convertint-se en l'artista britànic amb més discos venuts aquell any. Avui dia segueix mantenint el record d'haver estat l'únic solista masculí que ha col·locat els seus primers 8 singles en el Top Ten al Regne Unit, i amb aquest currículum i la seva veu greu, l'ídol pel-roig torna a Barcelona en plena forma per presentar el seu nou disc 50 (2016) -titulat com els anys que fa que va néixer- que va ser número 1 al Regne Unit.

Advertising

Guitar BCN 2017: Gary Lucas

Música Rock i indie

El guitarrista nord-americà Gary Lucas, membre de la banda del llegendari Captain Beefheart ve a Barcelona per fer un homenatge al desaparegut compositor Jeff Buckley, autor d'un únic disc, 'Grace' (1994), amb el qual també va col·laborar.

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising