Sternalia
Sternalia

Tot el que heu de saber dels Epic Concerts que es celebren en espais emblemàtics

És possible veure una obra d'òpera o de flamenc a La Real Acadèmia de Medicina de Catalunya, una joia neoclàssica, o en una Casa Museu? Sí, amb els Epic Concerts de Sternalia, un munt de concerts de música clàssica i folklòrica a llocs d'ensomni

Time Out en col·laboració amb Sternalia
Publicitat

Hi ha un punt intermedi entre no haver anat mai a una òpera i assistir a una amb més de 3 hores de durada: un Epic Concert! Aquestes vetllades musicals a càrrec de Sternalia portaran figures reconegudes internacionalment per representar grans gèneres de la música en formats més reduïts perquè tothom els pugui gaudir: òpera, zarzuela, jazz, tango i flamenc. Els concerts tindran lloc diferents dies entre els mesos de maig i fins a novembre del 2024.

I no només això, sinó que tots els artistes els veureu dins d'alguns edificis històrics de Barcelona plens de màgia: la Casa Museu Núria Pla, un edifici del 1930 que alberga la col·lecció de mobles antics més importants d'Europa, i la Real Acadèmia de Medicina de Catalunya, amb un espectacular amfiteatre anatòmic construït per Ventura Rodríguez el 1760. Hi ha planejat un homenatge a Paco de Lucía, un concert de tenors amb peces que va interpretar Pavarotti i molt més! Us fem una selecció de 5 concerts que us podeu trobar.

1. Els Tres Tenors

Els Tres Tenors faran el concert a l'amfiteatre de la Reial Acadèmia de Medicina. Facundo Muñoz, Oscar Encinas i Eduardo Ituarte, acompanyats pel pianista Graham Lister, interpretaran òpera, cançons napolitanes i populars espanyoles i americanes. Algunes de les peces incloses són 'Una Furtiva Lagrima' de Donizetti, 'E lucevan le stelle' de Puccini, i un medley de cançons napolitanes com 'Funiculì, Funiculá'. També hi haurà una obertura d''El Barber de Sevilla' de Rossini i un medley de cançons populars com 'My Way' de Sinatra i 'New York, New York'. Una vetllada encantadora que no us podeu perdre!

- Properes dates a confirmar. Consulteu a la pàgina web!

2. Homenatge Paco de Lucía

Paco de Lucía enamora, siguis o no seguidor del flamenc, sempre posa els pèls de punta. Redescobriu-lo en aquest homenatge a la seva figura entre la majestuositat de la Reial Acadèmia de Medicina. Es farà una selecció de les seves obres més famoses, com 'Entre dos Aguas', 'Guajiras de Lucía' i 'Río Ancho'. Aquestes peces seran interpretades per un grup d'artistes talentosos: els guitarristes Sergi Vicente i Juan Ruano, Moisés Ramos, qui es farà càrrec del cajón i també participarà en el ball, i la balladora Olga Ponce. Serà una nit plena de passió, energia i el virtuosisme característic del flamenc, en honor a la contribució duradora de Paco de Lucía al gènere.

- 31 de maig, 14 de juny, 4 d'octubre, 29 de novembre

3. Gran Gala Zarzuela

La Gran Gala serà una nit emocionant dedicada a les zarzuelas més famoses de la història a la Casa Museu Núria Pla, que podreu explorar després de la cita musical. Aquest gènere, que combina música, cant i diàleg, ha captivat audiències durant segles. En aquest espectacle, els millors artistes lírics ens portaran a través de les melodies més conegudes de la zarzuela, destacant obres de compositors com P. Luna, F. Moreno-Torroba i F. Chueca, entre d'altres. El tenor Facundo Muñoz, la mezzosoprano Mar Esteve i el baríton Lucas Groppo es reuneixen a l'escenari, acompanyats per l'hàbil pianista Graham Lister.

A més, amb l'entrada, tindreu accés a una visita guiada al museu en dies puntuals. Una oportunitat única per gaudir de la música i la cultura en un mateix esdeveniment!

- 11 juliol, 19 d'octubre

4. Òpera Hits

La Casa Museu Núria Pla tornarà a ser l'escenari d'aquesta recopilació de les obres més cèlebres de l'Òpera Italiana, des de Bohème fins a Tosca i La Traviata, interpretades per destacats artistes com Romina Krieger, Facundo Muñoz, Eduardo Ituarte i Lucas Groppo, acompanyats pel pianista Graham Lister. Un espectacle on rebosa de les obres mestres eternes del segle del romanticisme, destinat a despertar les emocions tant dels aficionats com dels qui s'apropen a l'òpera per primera vegada.

Després del concert, podreu explorar lliurement la planta baixa del museu i, fins i tot, en visita guiada. Consulteu-ho quan compreu l'entrada!

- 21 de juny, 12 de juliol, 12 de setembre, 18 d'octubre, 15 de novembre

5. Òpera Divas

Música popular i òpera es donen la mà en aquest concert a la Casa Museu Núria Pla. Tres dones especialitzades en el gènere, Aseel Massoud i Gisela Villamayor com a soprano, juntament amb Caitlin Redding com a mezzosoprano, us portaran en un viatge musical a través d'àries i duets d'òperes emblemàtiques, així com pel repertori de zarzuela i cançó espanyola. Des de peces de Norma, Rusalka i La Traviata fins a les melodies de 'Bésame Mucho' i 'Quizás, Quizás, Quizás'... El talentós pianista Graham Lister acompanyarà les interpretacions. Després del concert, podreu explorar lliurement la planta baixa del museu i participar en una visita guiada els dijous o els dissabtes al matí. Una experiència musical i cultural imperdible!

-7 de juny, 26 de juliol, 20 de setembre, 25 d'octubre, 22 de novembre

Quin d'aquests concerts us sona millor? Aconseguiu l'entrada a la pàgina web.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat