Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Goblin
© Gianluca AmorosiGoblin

Goblin interpreten la banda sonora de ‘Suspiria’ en viu

Claudio Simonetti, compositor del grup de rock progressiu italià, ens parla de la seva fructífera relació amb Dario Argento

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La melodia de capsa de música de la celesta. Un acord de buzuki, el llaüt grec. I una veu d'home que cantusseja, com si ho fes a cau d'orella, la cançó de bressol més inquietant que s'ha sentit mai: la la la la la la la...

'Suspiria' (1977) és l'obra mestra del cineasta Dario Argento, però també la de Goblin, autors de la banda sonora. Així ho creu Claudio Simonetti, compositor principal i fundador del grup de rock progressiu italià, i col·laborador d'Argento des de 'Roig fosc' (1975) fins avui.

Amb els Goblin que lidera actualment -han tingut tantes encarnacions i escissions que se'n podria fer un àlbum de cromos Panini, diu Simonetti- interpreten la banda sonora de 'Suspiria' en viu durant la projecció del film en el marc del festival de música experimental LEM. Serà el segon concert de Simonetti a Espanya; fins ara només havia fet un xou en solitari a Sitges en el marc del festival de cinema, fa dos anys. Debuta amb banda.

Que se sentissin les bruixes
"Va ser la seva primera pel·lícula sobre fenòmens paranormals, i en Dario volia que el públic sentís la presència constant de les bruixes, encara que no passés res a la pantalla -explica Simonetti-. Vam tenir molt de temps i vam disposar de diners, cosa que ens va permetre experimentar".

Van combinar els sintetitzadors amb instruments del rock progressiu i de les músiques tradicionals com la tabla índia o el buzuki, que van fer servir per evocar el personatge de la bruixa Helena Markos, d'origen grec. I el resultat és tan icònic com el vermell saturat de la fotografia del film. "Marilyn Manson i Smashing Pumpkins l'han fet servir com a introducció als seus xous", diu cofoi Simonetti.

Interpreta 'Suspiria' en el format de projecció amb música en viu des del 2012, un repertori que combina amb Roig fosc i amb 'Zombi' (1978), de George A. Romero. Argento va encarregar-li que en refés la banda sonora quan el va distribuir.

40 anys de Simonetti i Argento
Per a 'Roig fosc' (1975) Argento volia Deep Purple o Pink Floyd per interpretar la partitura de Georgio Castellini, però es va decantar pels més accessibles Goblin (més pròxims i més barats). Van vendre més d'un milió de discos.

Simonetti s'encarregarà de la banda sonora del nou film del cineasta, 'Sandman' (2015), que es roda a la primavera del 2015. Està basat en el conte d'E.T.A. Hoffmann i el protagonitzarà Iggy Pop.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat