Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Heather: Melodia agressiva
Heather
@Ivan Moreno Heather

Heather: Melodia agressiva

La banda de Barcelona presenta el seu primer disc, 'Union', aquest divendres a la Sala BeGood

Per Jordi Garrigós
Advertising

La seva aparició va ser una tempesta: amb només un single i un parell de concerts ja eren el grup de moda de la ciutat. Tot i que el seu primer disc s’ha fet esperar, Heather es posicionen entre els millors debuts d’aquest any amb 'Union' (Famèlic, 17).

Ha passat pràcticament un any i mig des que us vau donar a conèixer.
Hem estat treballant molt perquè l’elapé sortís tal com volíem, tant en les cançons com en el procés de mescla i masterització, que ha estat llarg i difícil. Tota la part visual que acompanya el disc, també l’hem dirigit i produït nosaltres, i ha endarrerit una mica l’estrena.

Ràpidament vàreu tocar molt per Barcelona...
Des que vam començar a tenir cançons els Famèlic ens van ajudar molt. Tenim una relació que ve d'anys enrere i han confiat en nosaltres des del principi. Tocar sense pràcticament tenir material gravat ens ha vingut donat, en part, gràcies al seu vot de confiança inicial.

Hi ha una part visual: l’exposició digital que acompanya 'Union'. 
És fonamental per nosaltres, que alguns venim de la fotografia, el cinema o el disseny gràfic. Amb 'Union' vam adonar-nos que treballar conjuntament amb tercers t’enriqueix i et fa créixer, encara que de vegades no sigui fàcil. D’aquest procés va sortir-ne el títol del disc.

Com s’ha gestat el projecte?
Volíem que el primer senzill fos un vídeo col·laboratiu i vam demanar a dotze artistes amb qui mantenim relació que reinterpretessin el concepte de distància ('Distance') d’una manera visual. Els vam explicar la idea del projecte i vam compartir amb ells la cançó. A la web hi ha tot el contingut i s’explica breument el projecte.

Musicalment mescleu guitarres i línies de baix agressives, fins i tot obscures, amb molta melodia.
L’essència de les cançons de Heather és, precisament, aquest fràgil equilibri on es troben la contundència dels instruments amb la melodia de les veus. Treballem molt les cançons fins que aquesta lluita de forces contràries apareix.

El disc l'heu fet amb el Sergio Svper. Darrerament molts grups estan gravant amb ell...
És un gran músic i productor, té molt d'ofici. Està darrere d'alguns dels discos espanyols que més ens agradaven en l'àmbit de producció quan vam decidir-nos a gravar, i hem seguit les seves bandes des que tocava amb Thelemáticos.

Marxeu aviat de gira. Objectius?
Sobretot és picar portes per veure si s’obren i sortir de la zona de confort que és Barcelona. Tot i que en definitiva el que també t’endús és l'experiència personal, ​tenim moltíssimes ganes de sortir a tocar fora i de conèixer gent nova. La majoria de concerts són amb bandes amb qui som amics de fa temps o que admirem. Ho donarem tot.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising