Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
julieta venegas

Entrevista a Julieta Venegas

La cantautora mexicana canvia l'acordió pels sintetitzadors a l'àlbum, 'Los momentos' (2013)

Publicitat
"M'ha canviat la manera de cantar", diu Julieta Venegas quan se li pregunta sobre com ha influït tenir una filla en la seva música. "Jo mai no havia pogut fer matisos, sempre havia cantat molt fort, així com AAAH! -fa des de l'altre costat del telèfon-. Però a ella m'hi dirigeixo amb un to diferent de com ho faig a la resta del món, i m'ha ensenyat una nova manera de cantar. He baixat el volum". I això es nota en el seu nou disc, 'Los momentos' (2013)

El fet de ser mare també pot haver tingut alguna cosa a veure amb el gir cap al pop electrònic del nou àlbum, tot i que de manera indirecta: "M'he fet un estudi al costat de casa -diu rient-. Era boníssim: l'anava a banyar, tornava a gravar, la dormia...". I tenir el seu propi estudi li ha donat "la llibertat de provar coses, amb tot el temps del món, sense pressió".

Territori desconegut
I encara que Venegas diu que de sintetitzadors ja n'hi havia en molts dels seus altres àlbums, Los momentos, on a penes fa servir l'acordió, té alguna cosa de risc i molt de techno-pop. "Quan vaig començar a arranjar vaig veure que les cançons demanaven sintetitzadors i teclats", explica.

"Quan vaig fer l'MTV Unplugged (2008) vaig rearranjar les meves cançons en format acústic, i després vaig fer Otra cosa (2010), on hi havia moltes guitarretes, banjos, cavaquinho... Però ja no tenia ganes de fer servir més aquest tipus d'instruments, perquè acostumo a fer els discos com a reacció a l'anterior. Un cop arribo a un espai en què em sento còmoda, me'n vull moure i provar una altra cosa. M'agrada sentir que estic en territori desconegut".

El gir electrònic ja és evident en els dos primers temes que Venegas ha avançat de 'Los momentos', l'enganxosa 'Te vi' i 'Tuve para dar', en què lamenta, posant-se en la pell del seu país i en primera persona, la violència que assola Mèxic.

"En els últims anys ha canviat molt, es veu com un país perillós, mentre que abans tothom volia venir. És molt trist". Venegas, però, que sempre intenta buscar el costat bo de les coses, trenca una llança a favor de la seva terra.

"Esclar que pateixo amb la quantitat de morts que hi ha, és una ferida oberta per a tots els que ho vivim de prop. Però no ens hem d'oblidar de totes les coses bones que hi ha. La gent, el menjar i el paisatge són increïbles. I no ho dic tant per la gent de fora com per la gent d'aquí, ho dic per mi". I per la seva filla.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat