Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Kim Ann Foxman (Hercules & Love Affair) participa al Brunch in the Park
Kim Ann Foxman
Kim Ann Foxman

Kim Ann Foxman (Hercules & Love Affair) participa al Brunch in the Park

House de primera fila a plena llum del dia

Per Jordi Garrigós
Advertising

Per Kim Ann Foxman, les festes house a plena llum del dia tenen el seu encant especial. “M’agrada molt punxar en clubs foscos”, admet, “però una sessió diürna et pot aportar moltes coses interessants. Acostumen a ser reconfortants”. Aquesta opinió de Foxman –DJ amb anys d’experiència a l’escena gai de Nova York, excomponent del grup Hercules & Love Affair i, actualment, una de les artistes amb una vida més atrafegada gràcies a, o per culpa de, la globalització del fenomen clubbing– és una impressió que evidencia un canvi important en la cultura de club a l’estiu: cada cop més, la música de ball viu de dia, més que de nit.


Experiències com Sónar de Dia, els afters d’Eivissa i elRow –i també el Brunch in the Park, el més veterà dels cicles de diumenge a la tarda a Barcelona, on Foxman punxarà aquest cap de setmana compartint cartell amb B. Traits, Doc Martin, Jesse Rose i Claude VonStroke– així ho confirmen. “T’obliguen a preparar les sessions de maneres diferents, perquè el públic et pot portar per moltes direccions i has d’estar preparada –explica Foxman–. Però mentre em mantingui fidel al meu estil, tot està sota control”.


El seu estil implica un coneixement gairebé enciclopèdic de la història del house clàssic, les seves manifestacions modernes, i un tast de música electrònica llatina dels 80, l’anomenat electro freestyle de Miami. I també un compromís ferm amb els ideals de llibertat i respecte per la diferència que implica la tradició del house, que va ser, i encara és, un espai segur per la diferència racial i sexual. “En aquesta escena no hi ha espai per al sexisme, els prejudicis, la intolerància o l’homofòbia”, sosté Foxman. “Qui no ho vulgui veure així, s’haurà de preparar per a una reacció a la contra. L’opressió de qualsevol mena és inacceptable i s’ha acabat”. O resumint-ho en un antic lema rave, que Foxman fa seu, “no hi ha house sense pau, amor, unitat i respecte”.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising