'La clemenza di Tito' al Gran Teatre del Liceu

Música, Clàssica i òpera
La clemenza di Tito
1/3
Foto: Pascal VictorLa clemenza di Tito
La clemenza di Tito
2/3
Foto: Pascal VictorLa clemenza di Tito
La clemenza di Tito
3/3
Foto: Pascal VictorLa clemenza di Tito

Time Out diu

El Gran Teatre del Liceu estrena ‘La clemenza di Tito’, l’última òpera seriosa de Mozart que ens passeja per l’amor, l’odi i la pietat de la Roma del segle I

Que Leopold II t’encarregui una òpera per celebrar la seva entronització com a rei de Bohèmia no deu ser fàcil. Però la pressió no va poder fer res contra un Wolfgang Amadeus Mozart, que va fer d’aquesta petició una obra fascinant: 'La clemenza di Tito', la seva última òpera seriosa, escrita en una època de màxima esplendor musical del compositor austríac, entre 'La flauta màgica' i el seu incomparable 'Rèquiem'.

A l’obra hi regna l’emoció i la intriga d’una trama que elogia la clemència de l’emperador Tito davant del seu poble. Una misericòrdia que demostra i defensa, fins i tot, quan s’assabenta que l’han intentat assassinar la destronada Vitellia i el seu íntim amic Sesto. Un model de sobirà benefactor que és exactament la imatge que Leopold II va voler veure representada amb motiu de la seva coronació.

Ara, aquesta obra suprema del classicisme arriba al Gran Teatre del Liceu de la mà d’un repartiment estrella. Paolo Fanale, Myrtò Papatanasiu, Stéphanie d’Oustrac i Carmela Remigio seran les grans veus especialitzades en rols mozartians que aportaran la potència i l’exaltació necessàries en unes de les àries més boniques de l’influent compositor.

Per a aquesta ocasió tan especial, el gran director escènic David McVicar torna al Liceu amb una posada en escena sòbria, però alhora monumental. Dividida en dos actes, l’òpera entra de ple en la psicologia dels seus personatges i s’ajuda de l’arquitectura, els simbolismes i els contrastos de llums i ombres per transmetre’ns les intencions i els sentiments de cada cant. Uns cants que criden odi, anhelen amor i desprenen perdó sobre l’escenari d’una producció lírica i perfectament equilibrada. Animeu-vos i no us perdeu l’oportunitat de sentir una gran obra de Mozart acompanyada d’un excel·lent virtuosisme vocal.

Detalls

També t'agradarà