GLORIA DELLAFUERTES – “PIMP GATO”

La Discoteca Fantasma: GLORIA DELLAFUERTES

El disc que no podràs parar de ballar aquest estiu és un mixtape inèdit de Gloria Fuertes a ritme de trap

Publicitat

Poesia de post-guerra per a Millenials.Els estudiosos de la literatura espanyola no acaben de creure-s’ho: Gloria Fuertes amb ‘autotune’ i a ritme de ‘dancehall’?? Camilo José Cela havia parlat de l’existència d’aquest disc, però ningú no l’havia cregut. Avui sabem que Cela no mentia: acaba de sortir a la llum un àlbum inèdit que deixarà a tothom amb la boca oberta i la cintura desencaixada. Es tracta de Gloria Dellafuertes, un ‘mixtape’ totalment avançat al seu temps.

Gloria Fuertes és cèlebre pels seus poemes infantils, però la seva obra és molt més àmplia, culta i plena de reivindicacions socials. El que ningú esperava és que Fuertes també fos
pionera del trap i la música urbana: mentre a ‘Los 40 Principales’ sonava La Década Prodigiosa, Gloria Fuertes gravava en secret el tema ‘Pimp Gato’ i donava la benvinguda al futur.

“El feminisme no el va inventar la Zowi, i l’empoderament no el va inventar Bad Gyal: Gloria Dellafuertes ja lluitava contra l’heteropatriarcat abans que aquestes nasquessin”, comenta Héctor Pavoni, periodista musical. Pavoni afegeix que el disc ha sigut molt ben rebut per la crítica més especialitzada: “Abans perdíem el cul per l’indie i tiràvem ‘beef’ a tota la resta; ara que perdem el cul pel Trap i tirem ‘beef’ a tota la resta de fekas, Dellafuertes ho peta perquè té molt de ‘swag’” (beef, petar-ho, fekas, swag, és vocabulari de jove guay que Pavoni domina molt bé).

Mentrestant, els professors de literatura celebren que els seus alumnes adolescents s’¡nteressin per l’obra de Gloria Fuertes, i amb l’ajuda de joves productors de Trap, ja preparen altres versions, com el
Cantar del Mío Pimp, KIJO-T & SANX-O, ‘Tirant lo Beef’, D.J.TENORIOU$, LXPE D VEGV o '20 Youtubes de Amor y una Mixtape desesperada’.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat