Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
habichuela_morente

Les 5 claus del concert Pepe Habichuela y los jóvenes Morente

El 29 de setembre, el cicle Caprichos de Apolo acollirà l'espectacle Pepe Habichuela y los jóvenes Morente, que reuneix el guitarrista amb Soleá i José Enrique Morente. Et diem tot el que has de saber sobre els seus protagonistes.

Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Publicitat

La Sala Apolo viurà un diàleg únic entre diferents generacions flamenques.

Pepe Habichuela

1. Pepe Habichuela

Juntament amb Camarón, Enrique Morente, Paco de Lucía i Manolo Sanlucar, Pepe Habichuela integra la memorable generació que, als anys setanta, va renovar i sacsejar els fonaments del flamenc, obrint les seves mires sense perdre el respecte de la tradició. La seva guitarra va acompanyar tant als grans mestres com als seus contemporanis, participant en les gravacions més memorables del gènere. Mai ha perdut les ganes dialogar amb les noves generacions, i per això ara el veiem damunt de l'escenari amb artistes que podrien ser fills seus; no com un professor que alliçona els deixebles, sinó d'igual a igual.
Soleá Morente

2. Soleá Morente

Gairebé podríem dir que coneixem la Soleá d'ençà que era una nena, ja que hem sentit créixer la seva veu en diversos discs del seu pare Enrique. Va ser ell qui li va aconsellar que no es precipités a l'hora de dedicar-se a la música, que estudiés i busqués el seu camí. No és estrany, doncs, que el seu disc de debut portés per títol Tendrá que haber un camino. En ell, la cantant demostra que les llavors rupturistes que va plantar el seu progenitor amb el mític Omega han crescut en ella de manera natural, permetent-li col·laborar amb membres de Los Planetas i Lagartija Nick, Lori Meyes i Pajaro Jack sense perdre l'essència flamenca. O fer-se seva una gran cançó pop com Todavía, escrita per La Bien Querida i que la producció de David Rodríguez i la mateixa Soleá porta per bulerias.

José Enrique Morente

3. José Enrique Morente

Quan ets fill d'Enrique Morente i Aurora Carbonell, i germà d'Estrella i Soleá, és lògic que l'art corri per les teves venes. Jose Enrique, Kiki, és el més jove de la familia, però als seus 22 anys ja s'ha guanyat un lloc entre les promeses del flamenc. El seu cant s'ha format entre la tradició i el gust  per col·laborar amb artistes tan diferents com ara Sonic Youth o els jordans Khoury Project. Té presència, i una veu pròpia que ja ha passejat per multitud d'escenaris i festivals.

Enrique Morente

4. Enrique Morente

El cantaor va morir a finals del 2010, però el seu esperit genial segueix ben viu, ja que tothom que el va conèixer i va tocar amb ell no ha pogut oblidar la seva manera d'entendre l'art i la vida, inconformista i innovadora. Els tres músics de l'espectacle Pepe Habichuela y los jóvenes Morente eren persones molt properes a ell, així que estem segurs que la seva presència beneirà en tot moment l'escenari.
El misteri

5. El misteri

El 29 de setembre de 2016 serà el primer cop que Pepe Habichuela, Soleá i José Enrique Morente comparteixin escenari. Per aquesta raó, saber què ens oferiran exactament amb Pepe Habichuela y los jóvenes Morente és tot un enigma, però estem segurs que serà una nit flamenca sorprenent i inoblidable, que quedarà marcada en la història del cicle Caprichos de Apolo, que fa molts anys que programa a la sala del Poble-sec concerts que fugen de la norma i que resulten irrepetibles.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat