Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Los Ganglios: “L'humor ens surt sense voler”
Rafael Filete, Xoxe Tétano, Mariana Scaravilli
© Mario Sahagún Los Ganglios

Los Ganglios: “L'humor ens surt sense voler”

Què tenen en comú Extremoduro, Alejandro Sanz i Benito Pérez Galdós? Tots conviuen en el delirant imaginari de 'Segunda escucha', el nou àlbum d'aquests extremenys que no es toquen

Per Marta Salicrú
Advertising

Els extremenys Xoxé Tétano i Rafael Filete són, amb la sueca Leli Loro (Die Katapult) i l'argentina Mariana Scaravilli –i últimament amb la col·laboració del català Edi Pou (ZA!)– el grup que ens va ensenyar que quan una cosa fa gràcia la resposta que s’espera de nosaltres és LOL. Ara presenten 'Segunda escucha' (2016), un disc que entra a la primera, sense lubricant. LOL.

Definiu la vostra música com a ‘porc’. Ho feu per no casar-vos amb cap estil o se m’escapa alguna cosa?
No té cap significat, però fonèticament sembla un estil musical: pop, funk, rock, punk, porc... I a més és una paraula molt bonica en català.

Feu una música molt eclèctica, però el fil conductor és l’humor. D’on us ve?
No busquem l’humor, busquem temes suggeridors i quan els desenvolupem intentem que tinguin certa gràcia. Però l’humor ens surt gairebé sense voler, potser perquè hem escoltat molts grups que tenen molt d’humor sense arribar a fer música per riure, com Kiko Veneno, Siniestro Total, Parálisis Permanente, Derribos Arias, Frank T, Mártires del Compás...

Us sentiu a prop de les propostes d’Hidrogenesse i Las Bistecs, que fan riure sense ser acudits?
Sí, i d’altres grups amb què compartim sentit de l’humor peculiar i gust per l’electrònica.
Advertising

La identitat extremenya és present als vostres discos, però també la barcelonina. 'S.A.N.Z.' ens situa a Ultra-Local Records, botiga de discos del Poblenou.
Les pàtries no ens interessen, però sí les identitats culturals, que són tan boniques i diverses com persones hi ha al món. En la nostra hi caben tant la devesa extremenya com la botiga del Raül. Vam viure la infància a Vilafranca del Penedès, l’adolescència a Badajoz i dues dècades d’adults a Barcelona.

Si hem de fer cas a la cançó, a Ultra-Local hi compreu 'Viviendo deprisa' “per a una amiga”. Us fa vergonya ser fans d’Alejandro Sanz?
'Viviendo deprisa' li agrada sobretot al Xoxé, i no se n’avergonyeix. Li encanten les balades i el romanticisme de traç gruixut.

Heu llegit 'Fortunata y Jacinta'? Feu cas omís de les recomanacions literàries d'amics i coneguts?
La veritat és que no es recomanen molts llibres en el nostre ambient. Es recomanen sèries de televisió, i a això sí que li fem cas omís. Hem vist la sèrie 'Fortunata y Jacinta' d'Ana Belén, però no per recomanació sinó per iniciativa pròpia.

Creieu que la proposta de Los Ganglios, amb un humor particular, és apta per a tot tipus de públics o és més 'underground'?
No volem agradar a tothom, això és impossible, però sí que ens agradaria arribar al públic potencial que podria gaudir amb la nostra música. Tots els dies hi ha persones que ens descobreixen i que després de fer un repàs als nostres videoclips i cançons es mostren molt entusiasmats, exclamant coses del tipus: "Com és possible que no conegués jo a aquest grup?!?" Ens encanta quan aquesta connexió passa. Però també hi ha gent que ens rebutja o ens menysprea, i bé, a aquests mai els conquistarem i no passa res.
Advertising

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising