Mercat de Música Viva de Vic 2019

Música
Lildami
1/5
Lildami
Juliane Heinemann
2/5
Juliane Heinemann
Nico Roig
3/5
© Lydia Metral RuizNico Roig
Lina + Raül Refree
4/5
Lina + Raül Refree
Jorge Da Rocha
5/5
© Peter MatisJorge Da Rocha

Time Out diu

El Mercat de Música Viva de Vic acull la seva 31a edició del 18 al 21 de setembre, quan Vic es tornarà convertir en la capital musical de Catalunya. Durant 4 dies passaran per Vic més d’una setantena d’artistes que passaran per alguns dels 9 escenaris, dels quals una trentena d'ells estrenaran o preestrenaran el seu nou material al mercat d’enguany.

L’espectacle inaugural, al Teatre Atlàntida el 18 de setembre, serà l’estrena de l’obra 'L’últim camí de Walter Benjamin' de la berlinesa establerta a Catalunya Juliane Heinemann, guanyadora del premi Puig-Porret 2018, que ens aproparà amb la seva banda a la figura de l’escriptor i filòsof alemany en el 80è aniversari de la seva mort.

El músic i compositor Nico Roig estrenarà el seu nou disc dissabte 20 de setembre. Un espectacle coproduït pel MMVV en què el públic viurà l’experiència auditiva amb uns auriculars. També dissabte, la banda coreana Dul-da i el flamenc-jazz d’Aurora oferiran un espectacle inèdit que busca portar al públic al fons de l’emoció a través de la únió de tradició i modernitat.

Raül Refree ens tornarà a sorprendre produïnt una jove promesa, Lina. Junts ofereixen un espectacle on es barreja el fado de la cantant portuguesa amb la visió pop del guitarrista i pianista català.

Estrenaran també material noms com A Contra Blues, Mazoni, Lagartija Nick, Joseba Irazoki, Maruja Limón, Gertrudis, Espaldamaceta, Lidia Damunt, Ferran Palau, Marco Mezquida, Mateo Kingman, Carla o Javier Rubial.

Durant els 4 dies de mercat desfilaran pels diferents espais altres grups com Marcel Bagés + Phicus, The Bop Collective, Marianne Aya Omac, El diluvi, La chiva Gantiva, Hannah Willwood, Os amigos dos músicos, Boticelli Baby o Sonakay.

Els escenaris més multitudinaris del Mercat com són la Plaça Major i El Sucre concentraran l’oferta en clau de festival, amb actuacions com les de l’enèrgica Balkan Paradise Orchestra, que arrencarà la nit de divendres a la Plaça Major, on després Koers presentarà el seu nou rítmic EP. La nit a la plaça es tancarà amb l’estrena de Joan Garriga i el Mariatxi galàctic, el nou projecte de qui va ser líder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú. A El Sucre podrem gaudir de la multiplicitat d’estils de la cantant de Santander Deva, del reggae i dub del duo navarrès Iseo & Dodosound i finalment del trap català de Lildami. Dissabte a la nit, concerts de The Crab Apples, El Petit de Cal Eril i Dorian a la Plaça Major. I el Sucre, sessió del DJ Ojete, festa amb Búhos i reggae a càrrec de Adala amb The Same Song Band.

Fruit de les jornades professionals que organitza el Mercat de Música Viva de Vic cada any a Barcelona i que enguany han estat dedicades a Portugal, aquest setembre al Mercat hi actuaran els grups portuguesos P.L.I.N.T i Palankalama. Això sera divendres al matí a l’Auditori entre presentacions, entrevistes i trobades, però a la nit repetiran sessió al Casino. Dijous també hi haurà concert del contrabaixista portuguès establert a Barcelona Jorge da Rocha.

 

Detalls

També t'agradarà