Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
The Gramophone Allstars Big Band
© Sílvia PochThe Gramophone Allstars Big Band

Música de tardor: 5 discos que escoltaràs quan tornis de vacances

Aquests discos poden fer que el final de l'estiu no sigui tant dramàtic

Escrit per
Jordi Garrigós
Publicitat

1- The Gramophone Allstars Big Band, 'Maraca Soul'
Data de sortida: 29 de setembre

L'estiu mai acaba a La Bisbal de l'Empordà, terra dels Gramophone Allstars. La seva és una ceràmica d'estètica negro-llatino-caribenya, un punt de trobada entre Fania, Stax i Trojan al nord de Catalunya. Presenten nou disc: 'Maraca Soul' (Bankrobber), en format big band i repetint la veu solista de Judit Neddermann. Un dels grups més solvents del país que podreu escoltar en directe el 27 d'octubre a la Sala Apolo de Barcelona.

2- L'Hereu Escampa, 'Pren la matinada'
Data de sortida: Finals de setembre

Han tardat massa a tornar, i això que se'ls trobava a faltar. L'Hereu Escampa ja no són el duet desmanegat que va donar un cop de volta a l'escena emo catalana de principis de dècada, però segueixen supurant ràbia juvenil, afegint, ara, un punt de necessària reflexió. Les seves referències segueixen sent glorioses, de Joyce Manor a Modern Baseball, i l'avançament de 'Pren la matinada' (Famèlic) és com si el Rivers Cuomo més indigest dels noranta hagués nascut a La Plana.

3- The Zephyr Bones, 'Secret Place'
Data de sortida: 10 de novembre

La seva és una cursa de fons, ja que aquesta banda xileno-catalana ha estat una de les més prolífiques als concerts de l'escena independent barcelonina els tres últims anys. Han tocant tant, que sembla mentida que encara hagin d'ensenyar-nos el seu elapé de debut, 'Secret Place' (La Castanya). Escoltat el primer senzill, seguiran fil per randa el testament del pop somiador: melodia, 'reverb' i grapats de psicodèlia.

4- vàlius, 'Mesura'
Data de sortida: Principis d'octubre

Fidels als àlbums d'una paraula-concepte, vàlius presentaran tercer disc al tornar de l'estiu. Cançons generacionals, cert ambient de desencís i la tornada al format duet, després del senzill que van editar l'any passat amb la Carlota Serrahima (El Pèsol Ferèstec). Pop d'emergència, instantani i ràpid, textures post-punk sense baixista i petits grans himnes, veurem si la fórmula continua funcionant. 'Mesura' (Indian Runners) podrà escoltar-se en directe el 13 d'octubre, previsiblement en una sala del barri de Gràcia.


5- Las Ruinas, encara sense títol
Data de sortida: Finals d'octubre

A Catalunya tenim tres tradicions indestructibles: els canalons de Sant Esteve, la pluja que cau per la Mercè i el disc anual de Las Ruinas. El trio de punk-pop continua portant la seva proposta iniciàtica fins a les últimes conseqüències: Un disc per any fins a arribar a deu. Del vuitè elapé dels barcelonins, que gravaran aquest setembre al estudis Caballo Grande, n'esperem lletres iròniques i perdedores. L'univers de Las Ruinas és aquell dels que mai guanyen. O sí.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat