Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right No sabies que t'agradava la música clàssica fins que...

No sabies que t'agradava la música clàssica fins que...

Qui diu que la música clàssica és difícil o avorrida? Aquestes cançons formen part del nostre imaginari col·lectiu: podreu sentir algunes d'elles a les matinals de música clàssica que organitza Sala Apolo! Time Out en col·laboració amb Sala Apolo.

Advertising

Et vas adonar que t'emocionaves amb l'escena dels helicòpters d'Apocalypse Now

'La cavalcada de les valquíries' de Richard Wagner és una de les cançons més vinculades al món bèl·lic. Diuen els experts que només d'escoltar-la genera una certa inquietud i fins i tot violència; és per això que il·lustra com cap altra aquesta mítica escena d'Apocalypse Now'.

Vas començar a estudiar amb música d'Yann Tiersen

Recordeu l'any 2001 quan es va estrenar 'Amélie' i molts es (ens) vam tornar bojos pel serrell de la noia misteriosa, els cafès de Montmatre, els fotomatons i les estatuetes de nans de jardí. Bona part de la culpa d'aquesta fascinació ve de la banda sonora de la pel·lícula, creada per Yann Tiersen. Vam passar anys i anys escoltant les seves cançons mentre estudiàvem... Vosaltres també ho fèieu?

Advertising
Morning Glory

Vas anar al Morning Glory, les matinals de música clàssica de la Sala Apolo dels diumenges

Qui diu que l'Apolo només es pot visitar de nit? Amb el cicle (What's the story) Morning Glory (que, per cert, té nom de mítica cançó d'Oasis), la sala proposa una sèrie de música de cambra a l'hora del vermut. El cicle vol programar música clàssica fora del seu context habitual, en una sala de concerts de música popular i club de música electrònica, en un ambient distès, amb el públic assegut en sofàs i butaques, i en petit format, per a una audiència reduïda. Durant quatre diumenges consecutius el cicle oferirà un programa molt divers en què hi cabrà des de música antiga i barroca al minimalisme de Terry Riley, passant per una batalla de cordes.

Les Chariots de feu.Chariots of fire.1981.real : Hugh Hudson.Ben Cross.Ian Charleson.COLLECTION CHRISTOPHEL

Et vas fer runner i corres amb la banda sonora de Carros de Foc

Si necessites una cançó que et doni forces per no parar de córrer i per cridar l'èpica de les grans històries, aquesta és la teva. No ens diguis que no la coneixes...

Advertising

Et poses el despertador el dia 1 de gener per veure el concert de Viena

Mal de panxa infernal, mal de cap, sequedat a la boca... no hi ha cap motiu perquè el dia 1 de gener no et posis el despertador i et connectis a la tele o a la ràdio (ep, que els més moderns fan servir streaming) per veure el Concert de Nadal de Viena. Vestits bonics, joies i la millor música clàssica: es pot començar millor l'any?

Sempre que t'imagines una persecució policíaca ho fas amb la 'Dansa del sable' d'Aram Jachaturián

Hem vist milions de pel·lis de lladres i cacos: uns fugen i els altres persegueixen, corregudes per la ciutat i persecucions en cotxe. I ara dieu-nos, hi ha alguna banda sonora millor que aquesta per a una bona persecució de pel·lícula?

Advertising

Has intentat convertir-te en ballarina amb 'El llac dels cignes'

Quan éreu petits us van apuntar a ballet? Portaveu mitges blanques i intentàveu emular els més grans del ballet europeu? Pot ser que ara ja no aneu a classe però segur que un dia inspirat us podeu al menjador de casa fent estiraments i provant les puntes: plié, demi-plié, relevé, échappé... tot amb noms molt francesos però, per qualsevol nivell, aquesta és la millor cançó per practicar!

2001 odissea a l'espai

Vas descobrir quina música sonava a '2001, una odissea a l'espai'

El nom real d'aquesta mítica cançó es 'Also sprach Zarathustra' i va ser composada per Richard Strauss l'any 1896. Nosaltres sempre la recordarem com el gran himne de la ciència ficció, èpic i tens. Us en recordeu?

Advertising
Antònia Font al carrer a Palma
©Scott Chasserot

Vas escoltar el 'Coser i cantar' d'Antònia Font

'Coser i cantar' és un disc mític pels fans d'Antònia Font. Vint cançons publicades l'any 2007 amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica de Bratislava. L'orquestra fa uns arranjaments amb instruments de música clàssica que fan d'aquest disc una obra única. Recordeu el disc?

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising