Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Nova temporada i noves emocions al Palau

Nova temporada i noves emocions al Palau

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae torna al Palau de la Música Catalana amb una programació esplèndida. Costarà elegir (i molt)!

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Foto: G.Castellvi
Per Time Out en col·laboració amb OCM |
Advertising

Viatjar, ho fem contínuament. Ens passem els dies movent-nos i transportant-nos: a primera hora del matí per anar a treballar, a l'estiu per arribar al nostre esperat destí de vacances o, fins i tot, quan llegim i ens traslladem a l'univers dels personatges. Hi ha molts tipus de viatges, però el que proposa l'Orquestra Simfònica Camera Musicae és un de més intens: un viatge per les nostres pròpies emocions. Un any més, el Palau de la Música Catalana serà l'escenari de la vuitena temporada de l'OCM, la qual comptarà amb una programació d'allò més transcendental. Un viatge musical que va des del segle XVIII fins al segle XXI i que constarà de concerts, simfonies, música sacra, bandes sonores i altres obres orquestrals. Els directors, els solistes i tots els músics que guiaran aquest recorregut agitaran les vostres ànimes i us deixaran la petjada d'un record harmònic, melòdic i inoblidable.

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Bach i Mozart, dos pilars indiscutibles

L'OCM i el Cor Lieder Càmera dirigits per Salvador Mar interpretaran la 'Suite Orquestral núm. 1' de Bach i la 'Gran Missa en Do menor' de Mozart.

Bach i Mozart són els dos màxims representants de la primera i la segona meitat del segle XVIII respectivament. De personalitats molt diferents, es van moure en estils musicals distints, el barroc i el classicisme, però compartiren tant el seu amor per la música com uns extensíssims catàlegs d’obres que ens permeten gaudir de les seves idees musicals en múltiples formacions vocals i instrumentals. A 'Suite Orquestral' trobem moments de protagonisme de la corda i del vent, casats mitjançant la textura contrapuntística de la qual Bach fou un mestre sense igual. I a 'Gran Missa' trobem característiques de la missa solemne o napolitana que, influenciada per l’òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i hi introdueix àries virtuosístiques.

- Diumenge 22 de març. 17.30 h.

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Foto: Marco Borggreve

Brahms, Toldrà i Smetana, composar al seu propi tempo

L'OCM dirigida per Tomàs Grau amb Alexei Volodin al piano interpretaran el 'Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83' de Brahms, l'Scherzo de 'Lionor o La filla del marxant' de Toldrà i 'El Moldava' de Smetana. 

A Brahms trobem una estructura poc habitual: dos moviments ràpids en lloc d'un de ràpid i un de lent, amb una sensació triomfal de tornada al quart moviment.

A Toldrà trobarem una peça orquestral única escrita en un llenguatge neoclassicista de caràcter impressionista i inspirat per la cultura catalana.

'El Moldava' descriu des del naixement d’aquest riu a partir de dues fonts fins a la seva confluència amb l’Elba, mostrant al llarg del seu curs tant paisatges rurals com urbans. Un poema simfònic que pertany a 'La meva pàtria'.

- Diumenge 19 d'abril. 17.30 h

Advertising
Orquestra Simfònica Camera Musicae

Rodrigo i Beethoven, bones digestions

L'OCM amb Pablo Sáinz Villegas a la guitarra i Carlos Miquel Prietro com a director interpretaran el 'Concierto de Aranjuez' de Rodrigo i la 'Simfonia núm. 8, op. 93' de Beethoven.

A 'Concierto de Aranjuez' trobem una peça absolutament rodona, no tan sols per l’enginy de Joaquín Rodrigo en aconseguir que una orquestra simfònica no tapi en cap dels tres moviments el so de la guitarra, sinó també per la forma imaginativa en què ens permet percebre algunes sensacions dels jardins d’Aranjuez: el so dels ocells, el murmuri de l’aigua de les fonts, i fins i tot el perfum de les flors.

Beethoven es referia a la seva 'Simfonia núm. 8' com a ‘petita simfonia’, no pas perquè la trobés poc interessant, sinó perquè té una durada menor. Parlà sempre d’aquesta obra amb gran estima, ja que es tracta d’una obra extravertida, alegre i humorística.

- Diumenge 14 de juny. 17.30 h.

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Beethoven, escoltar una retrospectiva

L'OCM amb Paul Lewis al piano i Tomàs Grau com a director interpretaran un ampli repertori de Beethoven: la integral dels concerts per a piano i orquestra del mateix compositor.

Escoltar primer els números 2, 3 i 4 i després l’1 i el 5 permetrà no perdre de vista el fet que a mesura que els concerts avancen cronològicament, augmenten els efectius orquestrals, els contrastos dinàmics i l’ús de tota l’extensió del piano.

- Dilluns 25 de maig. 20 h.

- Dimarts 26 de maig. 20 h.

Advertising