L'OCM al Palau: el millor de la temporada 2018-19

L’orquestra interpreta, els diumenges a la tarda al Palau de la Música, compositors fonamentals del repertori simfònic
Orquestra Simfònica Camera Musicae
OCM
Per Time Out en col·laboració amb OCM |
Advertising

Quins compositors van marcar un abans i un després en el llenguatge musical i amb quines obres? Com d'ampli és el ventall de sonoritats del repertori simfònic? Resoldre aquestes preguntes és un dels objectius que es planteja l'Orquestra Simfònica Camera Musicae amb la seva temporada 2018-2019, que per setè any consecutiu s'atura els diumenges al Palau de la Música de Barcelona. 

Per fer-ho, l'orquestra catalana fundada el 2006, amb Tomàs Grau com a director titular i artístic, comptarà amb un elenc de solistes i directors convidats de trajectòries llargues i estel·lars, que afegiran valor afegit a la temporada de l'OCM.

Aquestes són algunes de les cites ineludibles de la seva temporada al Palau.

1
Ainhoa Arteta
© Bernardo Doral
Música, Clàssica i òpera

Ainhoa Arteta & OCM: Els darrers lieders d'Strauss

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Com en certes acrobàcies, cal molt de talent per generar la il·lusió que una cosa és fàcil quan en realitat és difícilissima. Richard Strauss els va voler complicar la vida a les sopranos que gosessin atrevir-se amb les quatre últimes cançons que va compondre, amb més de 80 anys, al final de la seva vida. Però ningú no ho diria sentint-les per Ainhoa Arteta, que les canta des de fa més de 10 anys. La soprano basca –Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts el 2015, i que té entre els seus futurs compromisos 'Tosca' a la Sydney Opera House, 'Manon Lescaut' al Bolshoi i 'I pagliacci' a La Monnaie– serà la solista en aquest programa de lieder de l'OCM, que completarà la 'Simfonia núm. 2' de Schumann.

2
Rinaldo Alessandrini
© Marco Caselli
Música, Clàssica i òpera

Rinaldo Alessandrini & OCM: El Reials Focs Artificials

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Fundador i director del Concerto Italiano, formació de música antiga, Rinaldo Alessandrini és, també al clavicèmbal, piano i orgue, una autoritat en la interpretació de Monteverdi i de la música italiana del XVII i XVIII. Convidat per l'OCM, el director italià dirigirà l'orquestra simfònica tarragonina amb un programa que inclou obres de Ludwig van Beethoven ('Obertura Zur Namensfeier' i la 'Simfonia núm. 1') i Georg Friedrich Händel ('Música per als reials focs artificials'). Obres amb vocació celebratòria, rebudes amb sort (o dissort) desigual en el seu moment, però que el temps ha posat a lloc. Celebrem-ho!

Advertising