Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Primavera Sound 2017: el top 10 del dissabte 3
Arcade Fire
©Dani Cantó Arcade Fire

Primavera Sound 2017: el top 10 del dissabte 3

Què ens espera en l'últim dia del Primavera Sound? Aquestes són les nostres propostes

Per Jordi Garrigós
Advertising

S'acaba el Primavera Sound, però encara tenim tota una jornada per gaudir de la música de clàssics de la música popular com Teenage Fanclub, Grace Jones o Leonard Cohen, a banda de tornar a gaudir amb uns d'aquells grups que mai fallen en directe: Arcade Fire.

Les Cruet

Les Cruet

Escenari Adidas Original. 17 h.

Les Cruet, és una banda de Sant Esteve de Palautordera formada per Laura Crehuet i Xavi Garcia (Els Surfing Sirles, Joan Colomo, Zeidun) que el passat estiu van presentar Pomes agres (Bankrobber, 16), el seu debut format per dotze ferotges cançons de punk i reminiscències a la ràbia descreguda dels noranta. Una mica de mala llet i escepticisme enmig del festival modern per excel·lència.

Surfin' Bichos

Surfin' Bichos

Heineken Hidden Stage. 17 h.

Llegendes de l'indie estatal que, després de la seva separació l'any 1995, han anat fent reunions puntuals com aquesta que és viure dissabte al Primavera Sound. Joaquín Pascual i Fernándo Alfaro farien Mercromina i Chucho després, però cap ha deixat la petjada dels seminals Surfin' Bichos.

 

Advertising
Agorazein
© Pablo de Pastors

Agorazein

Adidas Original. 18.25 h.

No només són el grup on milita C. Tangana, també és una de les bandes més interessants del nou rap espanyol. El seu esperat nou disc, 'Siempre' (2017), amb Tangana ja nedant en l'èxit, és molt més que un senzill indiscutiblement resolutiu com '100k pasos'. Si aquest fos un país normal, ells serien el futur de la música de masses.

Rosalia i Refree

Auditori Rockdelux. 19.30 h.

La parella artística formada per Raül Refree i Rosalía presenten al Primavera Sound el seu disc de debut, 'Los Ángeles', un treball de pur folklore sorollista que confirma l'enorme talent de la joveníssima Rosalía, barcelonina de mil registres que és una prometedora i personal veu del flamenc actual i que ha compartit un parell de hits amb el raper de moda C. Tangana.

Advertising
Van Morrison

Van Morrison

Escenari Heineken. 19.45 h.

Com va passar l'any passat amb Brian Wilson, la visita de Van Morrison completa, encara més, el catàleg de llegendes de la música popular del segle XX que han passat pel festival. Al contrari que molts artistes de la seva generació, el Lleó de Belfast segueix fent discos amb regularitat. Al Primavera Sound presentarà Keep me singing (2016) mentre recupera èxits habituals de la casa, ja saben: 'Brown eyed girl', 'Into the mystic' o 'Crazy love'.

Angel Olsen

Angel Olsen

Ray-Ban. 20.25

El seu és un nom que no ha parat de sonar els darrers anys, sobretot després de la publicació de 'My woman' un disc poderós en rotunda primera persona i ple de ferides. Un dels concerts més esperats del festivals és el d'aquesta noia de St. Louis que vam conèixer com a corista de Bonnie 'Prince' Billy i ara és una estrella internacional.

Advertising
Teenage Fanclub
© Nina Corcoran

Teenage Fanclub

Ray-Ban. 21.30 h.

Els reis de les melodies imbatibles han tornat després de sis anys de silenci amb 'Here' (2016), un disc de pistes instantànies ('I'm in love') i textures ('The first sight') que s'uneix a una brillant col·lecció de cançons que els manté com a reis indiscutibles dels grups de power-pop dels últims 30 anys. Si parlem de cançons boniques, els escocesos no tenen rival.

Grace Jones
© Andrea Klarin

Grace Jones

Escenari Heineken. 22.35 h.

Una autèntica icona pop de finals del segle XX que, encara avui, segueix sent una artista tan valorada que la seva tornada als escenaris és una de les grans notícies dels últims mesos. D'estrella d'Studio 54, a model d'alta costura, de mussa d'Andy Warhol a actriu. A més d'innovadora de la música de ball gràcies a la influència del reggae o el post-funk, Jones ha inspirat a dues i tres generacions d'artistes pop de diversos gèneres.

Advertising
Seu Jorge

Seu Jorge

Ray-Ban. 22.35

Jorge és una institució al seu país, sobretot tocant amb Farofa Carioca, la seva banda de pop de tota la vida. Però el brasileny vindrà a fer l'homenatge a David Bowie que ja vam poder escoltar a la banda sonora de 'The Life Aquatic', la pel·lícula de Wes Anderson.

Arcade Fire

Arcade Fire

Escenari Mango. 00 h.

Ells són l'últim gran grup de guitarres sorgit de l'indie que ha arribat al rock d'estadi. La seva èpica implacable els ha portat a ser un grup gegantí, i la seva música barroca i orquestrada ha connectat amb un públic sedent d'himnes que corejar abraçats de matinada. Se suposava que repetirien al festival (serà la seva tercera actuació) amb nou disc, però finalment els fans dels canadencs s'hauran de conformar amb els hits dels seus quatre elapés.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising