Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palau de la Música Catalana
Foto: Palau de la Música Catalana

Radiografies musicals al Palau

El Palau de la Música Catalana proposa 'Obertura: Temps Moderns', un abonament de quatre conferències i concerts que s’endinsen en les avantguardes musicals del segle XX

Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana
Publicitat

Gaudir d’un vespre de música clàssica mai havia estat tan fàcil com ara. El Palau de la Música Catalana obre les seves portes els propers mesos per oferir un recorregut únic de quatre concerts a la sala modernista i quatre conferències a diferents espais de Barcelona. En ell, podreu conèixer de més aprop els secrets dels moviments avantguardistes i tenir una clara radiografia dels moviments previs que van culminar en una explosió i una resposta artística molt àmplia: des de l’impressionisme i l’expressionisme musical fins al dodecafonisme. Continueu llegint, perquè us expliquem en detall què trobareu a cada parada d'aquest itinerari musical.

Impressionisme
Foto: Josep Molina

Impressionisme

El Mirador del Palau serà escenari d’una trobada sobre l’impressionisme pianístic de principis del segle XX, representat per músics com Claude Debussy. Un compositor del qual el dia 4 de març al Palau podrem escoltar-ne dotze 'Preludis' de la mà del virtuós Alexander Melnikov.

Trobada: Mirador del Palau, 27 de febrer.

Concert: Palau de la Música, 4 de març.

Convulsions
Foto: Arnold Newman

Convulsions

A l’Ateneu Barcelonès, Pere Andreu Jariod ens parlarà d’Igor Stravinsky, un compositor pioner i trencador que va visitar la nostra ciutat el 1924 i del qual el 20 d’abril podrem escoltar 'La consagració de la primavera'. Una obra subtil i violenta a parts iguals que serà interpretada al Palau per Les Siècles sota la direcció de François-Xavier Roth.

Trobada: Ateneu Barcelonès, 16 d’abril.

Concert: Palau de la Música, 20 d’abril.

Publicitat
Esclat d'un nou món
Foto: Igor Cortedelles

Esclat d'un nou món

El Mirador del Palau ens recordarà dos fets històrics: l’estrena mundial al Palau de 'Concert per a violí' d’Alban Berg; i la visita de Richard Strauss a la joia modernista. El 24 de maig, la violinista Arabella Steinbacher, el baríton Mathias Goerne i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la batuta de Josep Pons, celebraran aquestes dues efemèrides amb el concert Europa 1900 al Palau.

Trobada: Mirador del Palau, 21 de maig.

Concert: Palau de la Música, 24 de maig.

Límits de la música de cambra
Foto: Marco Borggreve

Límits de la música de cambra

Al taller del luthier Bagué & Fortepiano, a Gràcia, tindrà lloc una sessió sobre carn i esperit musical que ens parlarà de l’artesania que fa possible la música. El 15 de juny al Palau Carolyn Sampson & The Heath Quartet oferiran un concert de música de cambra amb 'Quartets' de Haydn, Schönberg i el compositor convidat de la temporada, Jörg Widmann. Una cita imperdible!

Trobada: Luthier Bagué i Fortepiano, 11 de juny.

Concert: Palau de la Música, 15 de juny.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat