Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bcore2.jpg
Bcore

Record Store Day 2016: tots els concerts

Les botigues de discos s'omplen de música en directe gratis per celebrar el seu dia i atreure compradors

Escrit per
Aleix Cabau
,
Francina Ribes
i
Marta Salicrú
Publicitat

El 16 d’abril Barcelona acull el primer Record Store Day després de la fi d’una de les botigues de discos històriques de la ciutat: Discos Castelló, que va obrir el 1928. Aquest tancament, relacionat amb la tendència al consum de música en format digital i amb la dificultat de competir amb les grans corporacions, se suma a l’adéu en els últims anys d’establiments com CD Drome o Gong Discos.

Però malgrat tot, el dia de les botigues de discos a Barcelona no s’assemblarà gens a un funeral. El 25è aniversari de Discos Revolver (fins ara veïna de Discos Castelló al carrer Tallers), la resistència d’establiments emblemàtics com Surco o Disco 100 i el naixement, esperonat per un nou auge del format vinil, de petites botigues especialitzades, com Ultra-Local o Dead Moon Records, semblen motius importants per no perdre la fe.

El record store day s’inicia l’any 2008 als Estats Units precisament amb la intenció de reivindicar les botiges independents i el suport físic en la música. Des de fa 5 anys, el tercer dissabte d’abril, les botigues de discos són el punt de trobada també a Barcelona.

Aquest any, com és habitual, la celebració ve acompanyada de llançaments especials (més de 400 a tot el món), entre els quals destaquen dos 'picture discs' d'homenatge Bowie, una reedició en vinil rosa de 'Like a virgin' de Madonna, o la reedició per part de BCore del dos primers llarga durada de Standstill, entre molts altres.

Però a banda dels llançaments especials, les botigues han organitzat una pila de concerts i sessions de DJ durant tot el dia i de franc per atreure compradors i celebrar que encara hi són.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat