Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Quartett

Sis motius de pes per no perdre’s ‘Quartett’ al Liceu

Una òpera contemporània que és tota una experiència!

Time Out en col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu
Publicitat

Per fi s’estrena a Barcelona ‘Quartett’, per primer cop a l’Estat Espanyol, un dels muntatges operístics més trencadors que s’han produït a Europa en els últims anys. Signada per Luca Francesconi, compositor radicalment modern, i amb muntatge d’Àlex Ollé, fundador de La Fura dels Baus, proposa una experiència escènica d’alt voltatge. La podràs viure del 22 de febrer al 3 de març al Gran Teatre del Liceu, no te la perdis! Et donem sis motius de pes que et faran córrer a comprar les entrades!

No et pots perdre ‘Quartett’ perquè...

...el muntatge és d’Àlex Ollé (La Fura dels Baus)
© Eléna Bauer - Opéra national de Paris

1. ...el muntatge és d’Àlex Ollé (La Fura dels Baus)

Els amants de les emocions de risc a escena saben que l’Àlex Ollé és tot un referent i cal no perdre-li la pista. Fundador de La Fura dels Baus, la companyia més innovadora sorgida de casa nostra, que ha fascinat amb el seu treball a espectadors d’arreu, és un dels creadors escènics més arriscats de l’escena contemporània. Es va iniciar en l’òpera amb el Carlus Padrissa, també fundador de La Fura, i l’artista plàstic Jaume Plensa, i amb ‘Quartett’ es va llançar en solitari. Per aquest muntatge, ha rebut premis prestigiosos, entre els quals el premi Abbiati a La migliore Novità assoluta.
2-	...Luca Francesconi ha creat una composició visionària

2. 2- ...Luca Francesconi ha creat una composició visionària

El milanès Luca Francesconi ha estat director de l’àrea de música de la Bienal de Venècia, entre 2008 i 2011, és pedagog, director d’orquestra i tot un crack de la composició contemporània. Amb ‘Quartett’ ho ha petat. L’estrena absoluta va ser el 2011 al Teatro allà Scala de Milà i des d’aleshores s’han fet tres produccions diferents que han voltat per tot el món. És una òpera d’un sol acte, amb 13 escenes i una duració no massa llarga, d’una hora i vint minuts que es viuen intensament.

I el seu punt fort és la música, tota una experiència pels sentits!
...revisa ‘Les amistats perilloses’ d’Heiner Müller

3. ...revisa ‘Les amistats perilloses’ d’Heiner Müller

Les obsessions sexuals i les perversions del Vescomte de Valmont i la Marquesa de Mertuil, els dos personatges que han jurat no tornar a estimar mai més, són el centre d’aquesta història coneguda. ‘Quartett’ està basada en el text de Heiner Müller, que alhora es va inspirar en la novel·la de Pierre Chordelos de Laclos, ‘Les amistats perilloses’, de la que Milos Forman o Stephen Frears, entre d’altres, n’han fet pel·lícules. En aquesta òpera pugen a escena els instints sexuals més crus i la total absència de compassió. Hi ha escenes de seducció tan pujades de to que, en alguns dels teatres d’òpera del món on s’ha representat, el públic més tradicional s’ha aixecat en grup per marxar a mitja escena!

...una parella fa de quartet!!!

4. ...una parella fa de quartet!!!

La història es centra en un quartet al que donen vida dos intèrprets que s’intercanvien els papers. Un quartet representat pel baríton Robin Adams i la mezzosoprano Allison Cook, un tàndem que despunta no només per les seves veus i les seves interpretacions, sinó també pel físic atractiu tan adient per a aquesta obra... Quan es parla de seducció, sedueixen de debò!
...fliparàs amb l’espai escenogràfic!

5. ...fliparàs amb l’espai escenogràfic!

El muntatge d’Àlex Ollé compta amb una impressionant escenografia d’Alfons Flores que situa l’escena en una caixa suspesa a dotze metres per sobre de l’escenari. Representa l’aïllament emocional dels personatges i crea un joc d’espais, de dimensions i de volums que fan que l’espectador visqui l’escena com si fos un intèrpret. I tot plegat, amb un teló de fons on es representen vídeos del món exterior. No t’ho perdis!
...promet tota una experiència musical

6. ...promet tota una experiència musical

El desafiament més gran que fa Luca Francesconi amb aquesta obra és la composició musical, que trenca amb les regles de l’òpera més tradicional. En el fos, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu interpreta en directe part de la partitura, que es combina amb música preenregistrada d’una altra orquestra i tractada electrònicament, que emet el so per damunt dels caps de l’audiència. Una experiència immersiva i irrepetible!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat