Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Standstill

Standstill aspiren al zènit

Enric Montefusco, líder de la banda barcelonina, ens parla de 'Dentro de la luz', el seu nou àlbum, i de 'Cénit', l'espectacle amb què el presenten en directe

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

"No som molt pràctics, no", reconeix Enric Montefusco. El líder dels barcelonins Standstill admet que, si ho fossin, haurien mantingut els dos formats de directe, com van fer en l'anterior gira, en què a banda del celebrat espectacle audiovisual 'Rooom' podien defensar les cançons d''Adelante Bonaparte' (2010) amb un format "més barat". "Però les nostres decisions mai no es basen en aquests paràmetres", diu Montefusco.

Per això, per presentar el nou àlbum, 'Dentro de la luz' –previst per a finals de maig i que el grup editarà com els anteriors amb el seu segell, Buena Suerte, en aquest cas amb la col·laboració d'El Segell del Primavera Sound i Sony, Standstill han decidit descartar els concerts convencionals i apostar de ple pel format escènic amb 'Cénit', que estrenen dissabte.

"Volíem que la gent veiés el millor que podem oferir. Tenim la sensació que era una inquietud que quedava desaprofitada, que allò amb què ens sentim més realitzats quedava amagat". Ara ho posen en primer pla en un espectacle que "combina l'element audiovisual de 'Rooom' amb la interacció amb el públic d''1,2,3' (2007)".

Ritual i catarsi
La novetat de 'Cénit' és que ara busquen "la catarsi col·lectiva". "Potser musicalment ja tiràvem cap aquí -concedeix Montefusco quan se li fa notar que el directe convencional de Standstill ja té alguna cosa de catàrtica-. Però ara ho hem buscat també amb la posada en escena. No és un espectacle cap endins, com 'Rooom', sinó cap enfora. Mitjançant elements lumínics volem crear un lloc comú on celebrar la vida tots plegats. Volem celebrar una mena de ritual". Una comunió que, segons Montefusco, en esdeveniments amb molta gent com els festivals "això es produeix de manera natural".

'Cénit' no és lluny de 'Réquiem por tu puta madre', l'espectacle que Montefusco va liderar amb Refree i en què, com a 'Dentro de la luz', el cant coral hi tenia un gran pes. L'Enric explica que el disc i l'espectacle volen apropiar-se d'elements sonors de la litúrgia eclesiàstica, cors, campanes i orgues, per donar-los un altre contingut espiritual.

"El disc tracta del conflicte entre allò que un pot arribar a ser i allò que li impedeix arribar-hi". L'amor és el desllorigador, i amb la música això es tradueix en una "contraposició entre la puresa de la veu humana amb elements sintètics, industrials, agressius, que representen el món que interfereix entre tu i tu mateix". Esteu preparats per assolir el vostre zènit?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat