The New Catalan Ensemble & Andrea Motis i Joan Chamorro

Música, Jazz

Time Out diu

"Tenim uns instruments propis, reconeixibles i que només podem sentir en aquest nostre territori”, diu de la cobla Joan Díaz, i explica que Stravinski al·lucinava amb ells. Pianista, compositor i arranjador, el nou projecte de Díaz és NewCat, una formació “flexible” que té en la incorporació de tenora, tible, flabiol i fiscorn al marc propi del jazz el seu “segell sonor”.

NewCat arriba amb 'Coses que es diuen però que no es fan' (2014), un àlbum amb composicions originals –i algun estàndard– que musica poemes de Vinyoli, Papasseit, Margarit, Casasses i Ferrater, entre d’altres, i que compta com a estrelles convidades amb Andrea Motis i Joan Chamorro.

“Tot i que en els nostres concerts la línia sigui més de swing, bebop i bossa, l’Andrea i jo estem còmodes en aquest context”, diu Chamorro, en referència a l’aire jazz fusió d’alguns dels temes. Motis ha testat el swing del català, amb el qual s’ha estrenat. “Cantar en català va bé si la música està feta expressament per a la lletra, en aquest cas. Les traduccions costen més”.

Detalls

També t'agradarà