Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Círculo Ecuestre
© Irene FernándezBad Gyal

Sónar 2017: el top 6 de joves talents

Amb prou feines superen els 25 i ja són alguns dels plats forts estatals del festival d’aquest any

Escrit per
Jordi Garrigós
Publicitat

La presència de Pxxr Gvng al cartell del 2015 va ser el primer avís de l’apropament del Sónar als nous sons trap, rap i dancehall que broten dels carrers de la ciutat. Només dos anys després, ja no són una rara avis i els artistes de música urbana més talentosos d’aquesta generació brillaran als escenaris del festival.

 Bad Gyal
© Irene Fernández

Bad Gyal

El 2016 va ser l’any d’Alba Farelo, aka Bad Gyal. Després de donar-se a conèixer gràcies a un clip amb Lil Guiu (P.A.W.N. Gang) i penjar un parell de vídeos a Youtube que sumen més de tres milions de visites, per fi ha presentat la seva primera mixtape, Slow wine: set cançons que viren entre el dancehall, l’R&B i el pop.

Bejo

Bejo

Si existeix un fill ‘bastard’ de Mucho Muchacho, de 7 Notas 7 Colores, és Bejo. Per fi ha aparegut un raper amb tant de talent, intel·ligència, egotrip i humor com el del Prat, i és que aquest canari, amb un grapat de cançons i clips divertidíssims, s’ha convertit en la gran esperança del rap en castellà.

Publicitat
 C. Tangana

C. Tangana

Antón Álvarez, més conegut com a C. Tangana, és l’última estrella del hip-hop estatal. La seva carrera ha tingut de tot: una maqueta que triomfa en el boca-orella, enfrontaments amb altres rapers, una cançó de l’estiu i, inclús, afers amorosos molt comentats a la xarxa. A banda de tot això, hi ha un artista desbordant i magnètic que millora a cada passa que fa.

Dellafuente i Maka

Dellafuente i Maka

Trencant les rígides estructures del rap, i desmuntant el clixé de tipus dur que aparenta, Dellafuente canta amb el cor a la mà. Incorporant influències flamenques (no és nou, ho van fer Solo los Solo fa quasi 20 anys) i afegint-hi Maka per a la causa. El de Granada col·lecciona sales plenes allà on va.Publicitat
Kinder Malo i Pimp Flaco

Kinder Malo i Pimp Flaco

Vam tardar a decidir si tot plegat era una broma o anava de debò. Gran error, Pimp Flaco i Kinder Malo han demostrat que sota aquells tatuatges presidiaris i la seva actitud provocadora hi ha dos artistes a tenir en compte. Les seves cançons amb clips de Réalité (més de 15 milions de visites) ens han deixat amb la boca oberta i una tornada icònica: “Soy una avioneta mira cómo vuelo, si quiero ver raperos yo solo miro pa’l suelo”.Yung Beef

Yung Beef

Si encara no coneixes Yung Beef és perquè potser vius en un congelador. Rei del trap local, aquest granadí establert a Catalunya és l’ànima de Pxxr Gvng (ara Los Santos), cap de La Vendicion Records i batlle oficiós del Raval. L’han versionat Los Planetas i ha desfilat per a Calvin Klein a París. 

 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat