Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tots els concerts del De Cajón! 2019

Tots els concerts del De Cajón! 2019

Els amants de l'art i la cultura flamenca estan d'enhorabona: arriba una nova edició del De Cajón! amb un munt de concerts per descobrir alguns dels artistes flamencs més rellevants del moment.

Advertising
Las Migas

Estella Morente, Las Migas, Rafael Riqueni... ja pots aconseguir les teves entrades pel De Cajón!

Música, Rumba i flamenc

De Cajón! 2019: José Mercé i Tomatito

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

L'any passant, José Mercé i el guitarrista Tomatito van fer al Palau de la Música el primer concert de la seva gira de presentació del disc 'De verdad', projecte que també es va gestar al De Cajón!, quan Tomatito va decidir convidar a José Mercè al seu concert. Ara tornen al Palau i al De Cajón! al final d'aquesta apoteòsica gira amb un concert que promet ser un altre esdeveniment històric i on es reivindica el flamenc més pur i una generació d'artistes de la qual ells en són dignes abanderats.

Música, Rumba i flamenc

De Cajón! 2019: Farrucos y Fernández. Navidades en familia

icon-location-pin Teatre Tívoli, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

Des de la seva estrena l'any 2016, el Nadal en Família de Farruco i Fernández s'han convertit en l'oportunitat perfecta per viure una genuïna festa flamenca en dies tan assenyalats. Sota la direcció d'Antonio Fernández Montoya, Farru, i la participació d'un gran elenc de músics i bailaores del seu entorn, entre els quals hi ha La Farruca i Farruquito, la quarta edició d'aquest espectacle promet màgia a dojo. Cançons populars, bulerías, tangos, panderetes i andròmines en mans d'una família amb gran tradició flamenca disposada a fer-nos gaudir de la simbomba, una festa que té els seus orígens en el Jerez del segle XVIII, quan, durant els dies abans de Nadal, els seus veïns cantaven nadales al voltant d'una foguera... i una ampolla d'anís.

Advertising
Dúo del Mar
Foto: Dúo del Mar
Música, Rumba i flamenc

De Cajón! 2019: Dúo del Mar

icon-location-pin Conservatori del Liceu, El Raval
icon-calendar

L'escena musical a Barcelona, ciutat d'acollida melòmana, ofereix propostes tan sublims com la de Dúo del Mar, duet de guitarres format per l'andalusa Marta Robles –membre fundadora i encara integrant del quartet Las Migas– i la russa Ekaterina Záytseva, les dues establertes a Barcelona fa anys. Acaben de publicar el seu primer disc, l'esplèndid 'Ritmos de Sabicas', homenatge a la llegenda de la guitarra flamenca Agustín Campos Castellón, Sabicas. La guitarra flamenca de Robles i la clàssica de Záytseva recorren en aquest enregistrament dens, poètic i juganer l'obra de Sabicas, també repertori clàssic amb peces d'Isaac Albéniz, Manuel de Falla i Francisco Tárrega, i composicions pròpies de Robles. Debuten al nostre festival en un recital que, a més, comptarà amb convidats especials i després de ser triades (tardor del 2017) per Ronnie Wood per actuar en una festa privada dedicada als Rolling Stones i el seu equip. Satisfacció musical garantida, doncs.

Música, Rumba i flamenc

De Cajón! 2019: Estrella Morente

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

La 'cantaora', Estrella Morente, filla d'Enrique Morente i de la 'bailaora' Aurora Carbonell torna a Barcelona amb un nou treball, 'Copla' (2019), on reelabora amb la versatilitat que la caracteritza dotze grans peces que formen part del cançoner espanyol. 'Soledad', popularitzada per Gracia Montes, que forma part del disc, és un exemple del gran respecte amb el que la de Granada reivindica un gènere, el de la cançó espanyola, amb el qual entronca la seva pròpia obra. Antonio Vargas Heredia, Trinitad o Miedo també alguns dels títols que rescata la cantaora i que es podran escoltar al Palau de la Música.

Advertising