Migrants
Foto: Libros del Zorro RojoMigrants

6 llibres infantils contra el racisme

Una tria de lectures infantils que ens parlen de diversitat i respecte per construir un futur millor

Publicitat

A les nostres escoles –almenys a la majoria– els nostres petits estan acostumats a conviure amb nens i nenes de totes les procedències i cultures, però també es trobaran amb dubtes, preguntes i situacions vinculades al racisme i al desconeixement que cal respondre. Per això, tractar temes com aquests faran de la nostra canalla adults millors. Hem fet una tria amb llibres que parlen de diversitat d'una manera fàcil i entenedora. 

NO T'HO PERDIS: Llibres infantils i juvenils recomanats.

Petita & gran: Rosa Parks

María Isabel Sánchez Vergara i Marta Antelo. Alba Editorial. 32 pàg. 16 €.

Aquest llibre forma part de la col·lecció de biografies 'Petita & gran' –traduïda a més de vint idiomes– que apropa a la canalla la vida de personatges universals. Molts d’ells són figures importants del poble afroamericà com Martin Luther King, Harriet Tubman, Ella Fitzgerald i Rosa Parks. Aquesta darrera, famosa per un 'petit' gest, va dedicar la seva vida a posar fi a les desigualtats de les persones negres.

Migrants

Issa Watanabe. Libros del Zorro Rojo. 38 pàg. 13,90 €.

Segons l’Agència de l’ONU per als Refugiats, el 2018 setanta milions de persones van fugir de la guerra, la persecució i altres conflictes. Potser és informació que la canalla no pot entendre. Com s’explica als més petits què és la immigració? A aquest llibre de precioses il·lustracions no li calen paraules per fer entendre els sacrificis d’aquest grup d’animals que ha de marxar del seu bosc per obligació. 

Publicitat

Los colores de nuestra piel

Karen Katz. Intermón Oxfam. 28 pàg. 6 €.

Un exercici senzill és preguntar-li a un nen o nena quin és el color carn. Potser ens assenyala el més semblant a la seva. Sembla estrany haver d’explicar, encara, que hi ha tants colors de pell com persones a la Terra i totes són precioses! Això va descobrir la Lena, la protagonista d’aquest conte de fa uns anyets però que segueix vigent, quan veu que els veïns del seu barri no són de color marró com ella.

Cases del món

Clèmentine Sourdais. Editorial Cruïlla. 12 pàg. 16,95 €.

Els llibres amb pestanyes, solapes, rodetes i qualsevol cosa que faci que les pàgines tinguin vida fascinen els més petits, de manera que aquest llibre els tindrà enganxats. A través de les pàgines desplegables descobriran que no tots els nens del món viuen en cases com les nostres. N’hi ha que viuen en iglús, en cabanyes enmig de la selva, en vaixells, en cases de fang, dalt d’un arbre... 

Publicitat

Ponte en mi lugar

Susanna Isern i Mylène Rigaudie. Nube ocho. 40 pàg. 14,90 €.

No hi ha respecte sense empatia i solidaritat i aquest llibre per a canalla a partir de 4 anys parla una mica de tot això. De com al grill no l'importen els problemes dels altres –haver perdut les sabates, tenir un fil enredat a una ala, haver-se quedat sense cabdells per teixir...– perquè no l'afecten directament. Ai amics, però la vida dona moltes voltes!

Elmer sale de paseo

David McKee. Beascoa. 32 pàg. 11,95 €.

Aquesta és l'última entrega d'aquesta sèrie protagonitzada per l'Elmer, un elefant multicolor. Precisament això, tenir una pell plena de colors, el fan diferent però també especial. Els seus llibres ens expliquen aventures diferents i entretingudes, però totes amb la diversitat i el respecte al centre de tot. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat