Petites històries, grans dones 2020

Nens Gratis
Colita
©Maria Dias

Time Out diu

El museu de Ciències Naturals, el MNAC, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim, el Picasso, el Museu del Disseny, els Museus d’Esplugues de Llobregat, la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya coorganitzen una nova edició del cicle 'Petites històries, grans dones', amb contacontes dedicats a dones importants vinculades a la història, les col·leccions o la temàtica de cada equipament.

La primera sessió serà al Museu de Ciències Naturals i està dedicada a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans. El dissabte 7 al MNAC i estarà dedicada a Colita, una de les fotògrafes catalanes més importants. El diumenge 8 seguirà al Museu d’Arqueologia, on us podreu apropar en família a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué. Atenció a l’activitat del Marítim (ds. 14), on descobrirem l’Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al Carib al segle XVIII. Al Picasso (dg. 15) la protagonista serà l’escriptora i col·leccionista Gertrude Stein, i al Museu del Disseny (ds. 21) sabrem més coses de Carolina Montagne, pionera en el comerç del vestit de luxe.

El 22 de març als Museus d’Esplugues la sessió serà sobre la ceramista Angelina Alós, i a la Fundació Miró, aprofitant l’exposició No em sents, ens parlaran de l’artista Nalini Malani. El cicle acaba el dia 29 al Museu d’Història de Catalunya amb una sessió molt especial dedicada a Roser Rosés, que va marxar a l’exili amb 12 anys i que hi serà present.

Detalls

També t'agradarà