Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nena dibuixant
Foto: Shutterstock

Quaderns d'estiu infantils i juvenils

Aprendre i fer deures pot ser divertit i emocionant i aquests quaderns d'estiu en són un exemple

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Oblidem-nos d'aquesta idea antiga que els 'deures' o les activitats escolars durant l'estiu són un suplici per a la canalla. Fa temps que els quaderns s'han modernitzat i presenten activitats estimulants, interessants i que no es limiten només a la llengua i a les matemàtiques. I aquest any, on els nens i nenes han viscut un curs escolar tan estrany, va bé que repassin les matèries que, potser, s'han quedat a mitges. Hem fet una tria de quaderns d'activitats d'estiu i de llibres que els petits de casa no deixaran oblidats a la maleta!

NO T'HO PERDIS: Llibres infantils i juvenils recomanats

Polo de limón
Foto: Tekman

Polo de limón

Amb aquest nom, qui s'hi pot resistir! Tekman fa llibres d'activitats d'estiu per a primer, segon i tercer de primària en català i castellà i per a educació infantil només en castellà i es caracteritzen per oferir un ventall d'activitats estimulants i descontextualitzades on repassen les matèries curriculars d'una manera diferent. I sense oblidar la bellesa de les seves pàgines, que estan il·lustrades per grans com Miguel Bustos, Mariona Cabassa, Laura Miyashiro, Nuria Just, Teresa Bellón i Elisa Munso. A més, un euro de cada exemplar venut anirà a la campanya #paralosvalientes de l'Hospital Sant Joan de Deu. 

Quadernet d'escriptura divertida
Foto: Blackie Books

Quadernet d'escriptura divertida

El Hematocrítico. Il·lustracions: Olga Capdevila. Blackie Little. 12,90 €

El Hematocrítico és autor de molts projectes d'humor a internet, però també és mestre. Aquesta barreja de facetes la troben al 'Quadernet d'escriptura divertida' –volums 1 i 2– que publica Blackie Books perquè la canalla deixi volar la imaginació redactant textos sobre temes tan variats i estrafolaris com una entrevista a un poll, com seria el parc d'atraccions més penós de la història o què passaria si desapareguessin totes les joguines del món. 

Publicitat
Quaderns de l'Editorial Barcanova
Foto: Barcanova

Quaderns de l'Editorial Barcanova

Al web quadernsdestiu.cat, l'Editoral Barcanova ha reunit tots els quaderns d'activitats dels seus segells. Estan organitzats per infantil, primària i secundària i, a la vegada, per cursos. Tot endreçat per trobar el llibre que necessita el vostre fill o filla. Teniu, per exemple, la col·lecció 'Cap a', amb contingut per repassar el que han après i preparar-se per al nou curs; 'Investiga amb el Roc Tempesta', que inclou el quadern d'activitats, una revista i un joc en anglès; els 'Quaderns Montessori', i 'Bon estiu Doraemon', on les activitats tenen un tó molt lúdic i estan guiades pel famós gat còsmic. 

Prisioneros de la Geografía. El mundo explicado en 12 sencillos mapas
Foto: Geoplaneta

Prisioneros de la Geografía. El mundo explicado en 12 sencillos mapas

Tim Marshall. Geoplaneta. 80 pàg. 15,95 €.

No se'ns ha colat un escape room, aquest llibre és una edició abreujada i il·lustrada del 'bestseller' 'Prisioneros de la Geografía' i que és una bona eina perquè els més joves despertin el seu interès en temes com la política, la geografia i les relacions internacionals. El signa Tim Marshall, amb més de 25 anys d'experiència com a reporter internacional. 

Publicitat
Yasumi
Foto: Blackie Little

Yasumi

Taro Gomi. Blackie Books. 68 pàg. 11,90 €.

Taro Gomi, és l’autor japonès per a nens més conegut del món. Ha escrit més de 500 llibres per a canalla, lletres de cançons infantils, sèries de dibuixos animats i fins i tot ha dissenyat roba infantil. Yasumi són uns llibres amb jocs de lògica, reptes matemàtics, laberints, puzles mentals i més activitats perquè els petits aprenguin a pensar. Hi ha un Yasumi per a nens i nenes a partir de 4 anys i un altre a partir de 6 anys.

Art Play. Dibuix, color, pintura i més
Foto: Coco Books

Art Play. Dibuix, color, pintura i més

Marion Deuchars. Coco Books. 224 pàg. 20,50 €.

Per experimentar amb l'art, les tècniques, els materials i les textures, què millor que fer-ho guiats per una gran artista? Marion Deuchars és una de les dissenyadores gràfiques més reconegudes mundialment i ha treballat per mitjans de comunicació, marques i fins i tot cuiners com Jamie Oliver. En aquest llibre ha preparat un munt d'activitats i jocs dividides en els apartats Dibuix, Color, Formes, Pintura, Paper, Impressió i Estampats. Deixeu que la canalla voli sola, que treguin el gran artista que porten dins i que es taquin! 

Publicitat
Tot respostes. 150 preguntes per posar a prova els teus coneixements
Foto: Larousse

Tot respostes. 150 preguntes per posar a prova els teus coneixements

Si alguna cosa caracteritza la canalla, podríem dir que sense importar-ne l'edat, és que tenen milers de preguntes. Aquest llibre en format llibreta, ideal per emportar-se'l a qualsevol lloc, assegura tenir les respostes a més de 100 preguntes com, per exemple, quin alfabet es fa servir per escriure en rus? Quin és el compositor de 'La Flauta Màgica'? o La salsa bolonyesa es diu així per la ciutat italiana? Aquest està pensat per a nens i nenes de 9-10 anys, però hi ha una opció per a qualsevol edat. 

Exercicis de càlcul
Foto: Combel

Exercicis de càlcul

Aquest quadern de l'editorial Combel recull exercicis de càlcul per a nens i nenes fins als 7 anys, però la col·lecció també inclou exercicis d'aproximació al càlcul i l'escriptura a partir dels 3 anys. Una eina simpàtica perquè la canalla comenci a familiaritzar-se amb competències que tractaran a l'escola o a aprofundir i millorar en elles. 

Recomanat

  Més de Estiu

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat