Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

15 cites sobre Barcelona que ens aixequen la moral

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Us sentiu baixos d'ànims? Penseu que viviu a Barcelona! La Rosa de Foc, la ciutat de Gaudí, la perla del Mediterrani! Allò que vosaltres doneu per suposat –el temps, la platja, el menjar...– converteix en gasosa el cul de qualsevol visitant. I a vegades, esclar, fan falta mirades externes per a què ens adonem del valor incalculable del que tenim. Penseu que quan un de fora de Barcelona ens diu pixapí, és pura enveja. I que quan puguem posar el peu al carrer, Barcelona seguirà allà per a nosaltres. 

1. "Barcelona registra més lluites de barricades que qualsevol altra ciutat del món". –Friedrich Engels. 

2. "Pel que fa al menjar, et costarà trobar algun lloc millor que Barcelona: és un 'hub' ". – Anthony Bourdain.

3. "Les comunicacions entre Barcelona i la resta de món, tant per mar com per terra, la fan més apta que cap altra ciutat de la Península per a l'atracció de forasters. –Eduardo Mendoza a 'La ciudad de los prodigios' ".

4. "Em va fer l'efecte que fins i tot a Barcelona amb prou feines hi havia curses de braus; per alguna raó, els millors toreros eren tots feixistes". –George  Orwell a 'Fighting in Spain'.

5. "Permeteu-me dir aquí com m'estimo Barcelona, una ciutat admirable i plena de vida, intensa, un port obert al passat i al futur. – Le Corbusier".  

6. "Quan jo era una nena, Barcelona tenia la cintura a la plaça Catalunya, i les seves dues cames sobiranes, esplèndides, eren el Paral·lel i la Rambla. De forma que podem dir que jo vaig néixer entre els seus turmells, uns turmells sovint bruts d’oblit i de misèria, però que també ressonaven alegrement amb la bijuteria de la 'malavita barrixinesa' i portuària". –Maruja Torres

7. "A més, Barcelona no és una casa de putes, és una puta. Això sí, amb tantíssima dignitat, que per ella faríem gairebé qualsevol cosa, ho donaríem tot". –Llucia Ramis

8. "Barcelona", va exclamar Don Quixot, és "arxiu de la cortesia, alberg dels estrangers, hospital dels pobres, pàtria dels valents, venjança dels ofesos i correspondència grata de fermes amistats, i en lloc i en bellesa, única". –Miguel de Cervantes a 'Don Quijote de la Mancha'.

9. "Entre els 12 i els 20 anys escrivia cada dia. I aleshores vaig parar de fer-ho. Perquè vaig anar a viure a Barcelona, on la vida era massa excitant com per a escriure". –Colm Tóibín.

10. "Ciutat podrida, ens portes la nit i la por. Ara que ets adormida, els carrers són plens de foc". –La Banda Trapera del Río.

11. "Viatjar per Espanya i arribar finalment a Barcelona és com beure un vi negre respectable i acabar amb una ampolla de xampany".
–James Michener.

____________________________________

 

"Dels 12 als 20 anys escrivia cada dia. I a Barcelona vaig parar de fer-ho. Perquè la vida era massa excitant com per a escriure".–Colm Tóibín ____________________________________

12. "Barcelona és una ciutat estranya, perquè com més lleig el temps, més bella la ciutat. I el més lleig dels edificis és el més coherent de la ciutat". –Rem Koolhaas

13. "A Barcelona admiren els arquitectes que van fer-ne una ciutat icònica... No pas a un grapat de reis amb poques llums".–Julie Burchill

14. "Per damunt de tot vull ser feliç, i a Barcelona sóc feliç". –Neymar. 

15. "I Barcelona... Hauríeu de veure Barcelona... Segueix essent una opereta. Primer va ser el paradís dels sonats i dels revolucionaris romàntics. Ara és el paradís del falsos soldats. Aquells a qui els agrada portar uniformes, bufandes de color vermell i negre i caminar fanfarronejant. Aquells a qui els agrada tot la guerra, tret de lluitar. València et fa emmalaltir i Barcelona et fa riure". –Ernest Hemingway.

NO T'HO PERDIS: 50 idees per fer a casa mentre duri el confinament

Últimes notícies

    Publicitat