Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

3 maneres de reivindicar un habitatge digne a Barcelona

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La situació de l'habitatge a Barcelona és crítica. Ho indiquen el número de desnonaments (en el que portem d'any la xifra s'eleva a 96, segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) i la realitat dels lloguers: el preu mig del lloguer mensual a la ciutat el 2018 va ser de 929,57 euros, una situació que les entitats que treballen en defensa de l'habitatge digne i de qualitat qualifiquen d'emergència. Aquestes són algunes de les cites que venen per sumar-se a la lluita.

#punxemlabombolla

El dissabte 6 d'abril i amb el lema "Puxem la bombolla", diferents col·lectius han convocat una manifestació per reivindicar lloguers assequibles, d'acord amb el poder adquisitiu de la ciutadania, i reclamar que els polítics incloguin el debat de l'habitatge a les campanyes electorals. També demanen un parc públic d'habitatge i la construcció de més immobles socials per part de les diferents admnistracions, a l'hora que exigeixen acabar amb els fons voltors i l'augment de pisos turístics.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Sindicat de Llogaters (@sindicatlloguer) el

No és una crida només local sinó que diferents ciutats d'Espanya (Saragossa, Vigo, la Corunya, València, Madrid) sortiran al carrer per reivindicar millores. També ho faran a Amsterdam, Budapest, Londres, Nicosia, París, Nàpols i Berlin, entre d'altres capitals, on es manifestaran amb el lema 'Cor en comptes d'aprofitament' i #mietenwahnsinn (renda bogeria). L'onada de mobilització coincideix amb la campanya europea #housingforall, que a nivell estatal pretén recopilar les 40.500 signatures del milió necessàries per modificar la normativa europea.

Festa pel dret a l'habitatge

El Sindicat de Llogaters i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca seguiran la reivindicació amb la primera Festa pel Dret a l'Habitatge, el 23 d'abril, un concert benèfic amb un cartell de luxe: Maria Arnal i Marcel Bagés, The Sey Sisters, Za! i Lágrimas de Sangre. Els beneficis del concert es destinaran a les persones afectades per la violència immobiliària i a la lluita per un habitatge digne.

I Congrés d'Habitage de Catalunya

En paral·lel, als barris s'ha iniciat la gestació del Congrés d'Habitatge de Catalunya. La iniciativa impulsada per una vintena d'entitats viurà diferents etapes fins a la seva realització a la tardor. Al seu Instagram ja van escalfant motors amb cartells realitzats per diferents artistes.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Congrés Habitatge Catalunya (@congreshabitatgecatalunya) el

 

Últimes notícies

    Publicitat