Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Apps i vida sana
FOTO: ShutterstockApps i vida sana

5 apps gratis per menjar millor i no fracassar amb l'esport

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Si has entrat en aquest article perquè has pensat: "una app pot ser la clau per complir amb el propòsit d'un nou any més sa", t'equivoques. Una aplicació més en la teva pantalla de mòbil plena d'altres apps (banc, súper, biblioteca, bus, restaurants...) no et servirà, per si sola, per cremar calories o menjar més saludable. Ara, si ets dels que no els falta força de voluntat, menges per costum equilibrat i no t'importa pujar escales, aquestes aplicacions poden ser la culminació definitiva per portar una vida sana. 3, 2, 1!

1. Perd pes i aficionat als codis de barres

Si el teu objectiu té forma de numeret escrit en una bàscula, aquestes aplicacions et poden ser de gran ajuda. La primera és MyFitnessPal (IOS, Android) i compta amb més de 80 milions d'usuaris al món. La clau del seu èxit, igual que una altra app com Yuka, passa per la capacitat que tenen d'analitzar el detall tots els valors nutritius de centenars de milers de productes que hi ha al mercat. Amb una fotografia i pocs segons et farà canviar d'opinió de begudes populars com la Coca-Cola o els Lacasitos. Yuka és tot un fenomen mundial però només ofereix aquest servei d'escaneig, en canvi, MyFitnessPal elabora menús diaris, fa seguiments, escriu resultats, extreu estadístiques i, fins i tot, et recorda cada quant has de beure aigua.

Escaneig de codis per l'app Yuka
Escaneig de codis per l'app Yuka
FOTO: xatakamovil

2. El 'run,run'

Tan si ets aficionat al 'running' com si no, Runtastic (tots els dispositius), et farà despertar el cuquet del córrer per salut i no només perquè perds el bus. És senzilla, moderna i molt funcional: hi pots controlar rutes a través del GPS, sincronitzar la teva velocitat mitjana i marcar-te objectius. A més, inclou mapes, registra el teu diari d'entrenaments i disposa d'entrenador personal virtual. L'únic detall que no inclou és la força de voluntat però, de moment, aquesta encara no es pot comprar pel Play Store.

Runtastic
Runtastic
FOTO: Runtastic

3. Entrenador personal a la butxaca

Nike Training Club (tots els dispositius) és una de les millors eines per complir amb objectius d'entrenament ajustats a la teva freqüència i ritme. Disposa de més de 100 exercicis preestablerts que pots elegir en funció de quina part del cos vols reforçar. Personalitzat i amb multitud d'opcions, aquesta app és de les millors opcions per aquells que vulguin guanyar en musculatura i tonificació, però també un molt bon aliat per a reduir pes, ja que fa el seguiment de tota l'activitat esportiva de la persona.

Nike Training Club
Nike Training Club
FOTO: Nike Training Club

4. 'Music save the fit'

La teva música preferida i uns auriculars poden ser el millor encert a l'hora de practicar esport. T'acompanyen i et motiven en parts iguals, per això aplicacions com Fit Radio han unit les dues coses. Tots els entrenaments inclouen llistes de reproducció que pots elegir en funció dels teus gustos musicals, a la vegada que pots establir que els enllaci a entrenaments i objectius. Els usuaris, a més, poden establir, rastrejar les seves rutines i guardar i compartir les llistes de reproducció. No entenc com els creadors del 'naming' no van optar per batejar aquesta app amb el nom SpotyFitness?

FitRadio
FitRadio
FOTO: FitRadio

5. Para per continuar

Una vida sana també és una vida de calma, meditació i poc estrès. Apps com Stop, Breathe, Think o Simple Habit inclouen guies per meditar, exercicis de respiració o llistes de música que et rescataran de moments d'ansietat. A la vegada, són una bona forma d'iniciar-te al mindfulness i altres rutines (la majoria gratuïtes) que t'aportaran la calma que a vegades costa trobar. Ah, per cert, la memòria d'aquestes aplicacions relaxants el primer que fan és silenciar la resta d'aplicacions perquè no hi hagi cap element que destorbi.

Simple Habit
Simple Habit
FOTO: Simple Habit

  

NO T'HO PERDIS: Plogging:'running' mentre neteges les platjes de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat