Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 coses que has de saber de la pluja a Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

1. Barcelona VS Londres: on plou més?

A molts us semblarà una pregunta estúpida. "Com algú es pot arribar a plantejar això en una ciutat com Barcelona on hi regna el sol gran part de l'any?". Doncs em sap greu trencar-te un mite, però Barcelona acumula tant o més litres d'aigua a final d'any que la capital britànica. Concretament, la nostra ciutat recull una mitjana d'uns 610 l/ d'aigua de pluja, en canvi, Londres ronda els 600 l/. Això sí, la dada té trampa, ja que a Londres aquests litres es reparteixen en una mitjana de 110 dies l'any (plugim constant que l'ha fet una icona més de la ciutat) i a Barcelona ho fa en uns 70 dies (trombes inesperades i dies de paraigua barats que acaben girats). Així que no cal patir, malgrat les dades, Londres seguirà sent la reina dels carrers mullats.

2. I un any la nadala va dir... El desembre inundat confús retira!

Barcelona encara que no ho sembli té un clima irregular i li agrada la marxa (bé, això sí que ho sabíem). Segur que heu viscut alguna tempesta a la ciutat on s'embla que s'eberli el cel i les clavegueres no donen més de si, però només alguns recordaran el xàfec que va caure un dia de desembre de l'any 1971. Van comptar 196 l/ en un sol dia, sent el record de litres caiguts amb menys temps a la ciutat des que es recullen dades.

3. Les primeres dades de pluja són del 1787

De les mans del metge Francesc Salvà i des del carrer Petritxol, en surten les primeríssimes dades que té la ciutat de la pluja. Gràcies a ell i als seus predecessors en la causa, Barcelona és de les primeres ciutats d'Europa a anotar aquesta informació.

4. 3.000 km de col·lectors d'aigua

La ciutat té tants kilòmetres de conductes subterranis com distància hi ha entre Barcelona i Moscú. A través d'ells es permet que es transportin 900.000 d'aigües residuals a diari. En dies de pluja una mica més, provocant en alguna ocasió, que les clavegueres no donin més de si creant estancs d'aigua al mig de la ciutat. Si és que tenir una piragua a Barcelona no és mala idea!

5. Plou? Doncs agafa el paraigua i surt de casa!

Barcelona no para ni en dies de tempesta i a Time Out ho sabem. Et proposem 10 idees per un dia de pluja perquè al mal temps, bona cara!

Últimes notícies

    Publicitat